ForsideMariagerfjord”Aktiv Fritid” prioriteret i det kommunale budget

”Aktiv Fritid” prioriteret i det kommunale budget

- Annonce -

”Aktiv Fritid” prioriteret i det kommunale budget

Forhandlingsudvalget med repræsentanter fra partierne (A, C, D, F, O, V) i Mariagerfjord Byråd, har indgået budgetaftale for Budget 2024 og overslagsårene 2025-27. 

I budgetaftalen fremgår Fortsættelse af ordningen ”Aktiv Fritid” 

Aktiv Fritid er et gratis tilbud om individuel fritidsvejledning til børn og unge op til 25 år, som har behov for støtte og vejledning i at komme i gang med en fritidsaktivitet. 

Tilbuddet indebærer, at der er ansat en fritidsvejleder, som sørger for en god og tryg opstart i foreningen for barnet / den unge. Fritidsvejlederen kan blandt andet hjælpe med, at finde den rigtige fritidsaktivitet passende til ønsker og behov, skabe kontakt til foreningen, stå for tilmelding til aktiviteten, sikre følgeskab til aktiviteten den første gang, samt hjælpe med at søge økonomisk støtte til kontingent, udstyr eller lignende ved behov. 

Den nuværende ordning ”Aktiv Fritid” ophører primo 2024. Projektet har været finansieret af eksterne midler fra Socialstyrelsen. Aftaleparterne er enige om, at der afsættes 350 t.kr. fra 2024 og frem til at sikre en fortsættelse af ordningen. 

Det afsatte beløb er under forudsætning af, at der findes ekstern medfinansiering til projektet med 125 t.kr. årligt, ligesom der skabes en egenfinansiering inden for Kultur og Fritids eksisterende ramme på 125 t.kr. årligt. 

Parterne er endvidere enige om, at fritidsvejlederen skal have fortsat fokus på at sikre, at børn og unge med særlige behov får tilknytning til fritidsaktiviteter. Endvidere forventes den fremtidige ordning også at bidrage til et fokuseret arbejde med at fastholde unge/teenagere i foreningsaktiviteterne samt udvikling af rummet for unge frivillige i foreningslivet. 

Administrationen indleder dialog med DGI Nordjylland om medfinansiering af projektet, og der vil senest primo 2024 blive forelagt en status for Udvalget for Kultur og Fritid. 

LÆS OGSÅ: Fælles fodslag om budgettet for 2024 i Mariagerfjord

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler