Bagermesteren i Hobro Brød beder om hjælp efter Store Hvededag
Der blev æltet, trillet og bagt til den helt store guldmedalje i Hobro Brød op til Store Hvededag, og bagermester Mads Nymann havde nær fået hveder på hjernen. Men nu hvor duften af kardemomme så småt har forladt bageriet, står Mads tilbage med en lidt usædvanlig udfordring: Et bjerg af overskydende hveder.
“Jeg ville jo ikke risikere, at folk mødte op torsdag uden at få deres hvede-fix,” forklarer han med et lille grin. “Men jeg tror, jeg blev grebet lidt af stemningen. Eller også har jeg regnet helt galt.”
Ifølge Mads selv er der tale om “en overproduktion i den mere luftige ende”. Og når han siger “overproduktion”, taler vi ikke om en bakke eller to. Vi taler om ca. 173 hveder – minimum.
Nu spekulerer han på, hvad de bløde boller kan bruges til. Blandt de mere kreative idéer finder vi:
- Hvede-toast til hele byen
- Gratis hvedemadpakker til skolebørn
- En hvede-scene til Musik i Østerskoven
- Eller den lidt mindre populære: “Frossen hvede til efteråret”
“Jeg har også overvejet at fryse dem ned, men lad os være ærlige – ingen har lyst til en optøet hvede i oktober,” konstaterer han tørt.
Trods de bløde efterdønninger af en af årets største bage-dage, er humøret stadig højt hos Hobro Brøds bagermester.
“Det er jo en slags højtid for os bagere. Og hvis ikke man går lidt hvede-amok, er det så overhovedet rigtig Store Hvededag?”
Bagermesteren runder af med en invitation til hele Hobro:
“Har du en kreativ idé til, hvad man kan bruge 173 hveder til? Så kig forbi butikken – vi kan kalde det en hvedechallenge!”