ForsideMariagerfjordBor du i Mariagerfjord og har et barn, der skal i skole...

Bor du i Mariagerfjord og har et barn, der skal i skole til august 2023? – Så læs med her

- Annonce -

Bor du i Mariagerfjord og har et barn, der skal i skole til august 2023? – Så læs med her

Skoleindskrivningen foregår fra uge 50 til uge 3 via web-indskrivning. Du kan tilgå indskrivningssiden via Borger.dk. Man logger på ved hjælp af MitID.

Børnehaveklassen er obligatorisk og skal påbegyndes i det år, barnet fylder 6 år.

Det betyder, at:
Børn, der er født i 2017, optages i børnehaveklassen i august 2023.
Børn, der fylder 5 år inden 1. oktober 2023 kan komme i børnehaveklasse i august 2023, hvis de må antages at kunne følge undervisningen i børnehaveklassen med henblik på at kunne gå i 1. klasse året efter.

Skolerne udsender inden juleferien informationsmateriale til børn i eget skoledistrikt. Sekretariatet for Børn-, uddannelse- og arbejdsmarked bekendtgør skoleindskrivningen på Mariagerfjord Kommunes Facebook- og hjemmeside. I tvivlstilfælde kan man altid kontakte og få hjælp hos den lokale børnehave, skole eller Sekretariatet for Børn-, uddannelse- og arbejdsmarked.

Her kan du læse mere om Mariagerfjords værdier for at skabe det bedste børne- og ungeliv for dit barn i Mariagerfjord. 

Samtykkeerklæring i forbindelse med skolestart

I forbindelse med dit barns overgang fra børnehave til skole/SFO kan skolen have brug for at indhente relevante personoplysninger fra dit barns daginstitution eller Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).

Formålet med at indhente og videregive oplysningerne er at sikre et smidigt, sammenhængende og konstruktivt samarbejde og undervisningsforløb i forbindelse med opstart på skolen, herunder skabe helhed i overgangen fra daginstitution til skole.

Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage ved at henvende dig til skolen.

Du kan orientere dig om samtykkeerklæringen her. 

Kontaktpersoner (for eksempel bedsteforældre)

Når du skriver dit barn ind i skole, får du mulighed for at oprette kontaktpersoner. Kontaktpersoner kan for eksempel være bedsteforældre, som kan kontaktes ved uheld eller lignende. Kontaktpersoner kan også være ”bonusforældre”, som ikke har forældremyndighed.

OBS: Du opfordreres til kun at oplyse fornavn og telefonnummer på kontaktpersoner. Vi har ikke brug for fulde navn, CPR-nummer m.m.

Frit Skolevalg

Ansøgning om anden skole end distriktsskolen

Forældrene kan søge om en anden skole end distriktsskolen til deres barn. Ansøgning foregår ved web-indskrivningen. Forældrene begrunder deres ønske bl.a. med oplysning om evt. søskende, der går på den ønskede skole. Den ansøgte skole sender i februar svar til forældrene og distriktsskolen, om ønsket kan imødekommes.

Find mere information om dit barns skolestart på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside her: https://www.mariagerfjord.dk/boern-unge-og-familie/skole-og-sfo/skolestart#frit-skolevalg

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet