ForsideArdenCirkuskoncert i Rold med sangstjerne med lokale rødder

Cirkuskoncert i Rold med sangstjerne med lokale rødder

- Annonce -

Cirkuskoncert i Rold med sangstjerne med lokale rødder

Når sanger og musiker Karen Cecilie Cæsar giver koncert i den gamle cirkusbygning i Rold, er pigen fra Nysum helt på hjemmebane.

Når musikken spiller i den mere end 100 år gamle cirkusbygning i Rold, er det normalt højlydt orkestermusik, der akkompagnerer de børn, der laver cirkusforestilling for hele familien. Men lørdag den 1. juni er det helt anderledes bløde og liflige toner, der smører brædderne i den stemningsfulde, gamle bygning. Denne aften får museet nemlig besøg af en af landets rigtig dygtige unge kvindelige sangere, Karen Cecilie Cæsar.

– Jeg er så glad for, at vi har fået mulighed for at give publikum denne helt unikke oplevelse. Jeg synes, det er noget af et scoop, vi har lavet, fortæller museumsformidler, Gert Rubæk, der normalt står for museets skoletjeneste.

– Karen Cecilie var her i slutningen af 2023 og indspille musikvideoen til sin seneste single, The Circus. Sangen har, som titlen siger, cirkus som en del af temaet, og det var en stor oplevelse at høre musikken i vores gamle bygning, en oplevelse man godt kunne unde andre gæster. Så det var helt oplagt, at den nye single skulle sendes ud i verden med en koncert på stedet. Og både Karen Cecilie og Nordjyske Museer var heldigvis helt med på ideen, så nu glæder jeg mig bare til, det bliver den 1. juni, fortæller en glad museumsformidler.

Karen Cecilie Cæsar bor normalt i Århus, men er ellers så lokal, som man næsten kan blive. Hun er vokset op i Nysum, få kilometer fra Cirkusmuseet, og hendes skolegang er foregået på Ravnkilde skole og Sortebakkeskolen i Nørager.

– Jeg er historienørd og elsker især lokalhistorie. Jeg har en helt speciel forkærlighed for de historiske steder, jeg har oplevet gennem min barndom, og jeg har også tidligere været så heldig, at jeg har fået lov til at give koncerter på Nørlund Slot og i Tingbæk Kalkminer. Så det er faktisk blevet lidt min niche at bringe musikken ud til steder, hvor den kan underbygge en sjæl og charme, der allerede findes, fortæller Karen Cecilie Cæsar.

Til koncerten har Karen Cecilie med sig nye sange på dansk, der blandt andet hylder hendes slægt og området omkring Ravnkilde. Hun har endda premiere på en sang, hun har skrevet på himmerlandsk dialekt. Derudover vil hun spille sange fra sit eksisterende bagkatalog.

Med sig har hun sit band og i aftenens anledning også en særlig gæst. Den 31. maj udgiver Cæsar nemlig singlen The Circus, der er en smuk duet med Jonas Fjelsted fra bandet Baby Did a Bad Thing, der blandt andet gav koncert i STUBhuset tidligere på året.

Efter koncerten i Rold begynder en turné gennem sommeren og efteråret, med stop på blandt andet festivalen Nashville Nights i Odense til september.

Billetsalget er allerede i gang, så grib chancen for en aften fyldt med magi, musik og historie. Dørene åbner kl. 19.30, og der vil være salg af drikkevarer på stedet. Koncerten starter kl. 20.00.

Køb billet her

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler