ForsideMariagerfjordCoop sparer 290 ton plast om året med ny pose

Coop sparer 290 ton plast om året med ny pose

- Annonce -

Coop sparer 290 ton plast om året med ny pose

Coop har udskiftet den hidtidige engangspose med en ny variant, som indeholder meget mindre plast, og det giver store CO2-besparelser i produktionen. Selvom den nye pose er tyndere, så kan den stadig løse kundernes behov for at kunne fragte varer hjem fra butikkerne.

Har man købt en plastikpose i en af Coops butikker for nylig, har man måske bemærket, at posen ser anderledes ud. Det skyldes, at Coop har lanceret en ny type plastpose, en såkaldt T-shirt-pose, som i disse uger bliver rullet ud i flere af Coops butikker. Det sker som led i en forenklingsproces af hele posesortimentet.

Den nye pose er tyndere end tidligere bæreposer, fordi der anvendes mindre plast i designprocessen. Nærmere bestemt 290 ton plast om året. Alligevel løser posen kundens behov for at fragte sit indkøb hjem fra butikken. Og den store reduktion i brugen af plast giver en tilsvarende reduktion i CO2-udledningen i produktionen af poserne på 545 ton CO2 om året. Og så er posen lavet af 90 procent genanvendt plast.

Thomas Roland, ansvarligheds- og kvalitetschef i Coop, siger:

”Hvis man skal perspektivere det lidt, så svarer den årlige CO2-reduktion til udledningen fra en almindelig familiebil, der kører 104 gange rundt om jorden. Så det er bestemt ikke småting.”

Fald i salget af bæreposer

Salget af bæreposer er faldende i Coop, og den udvikling tilskriver Thomas Roland dels de senere års afgiftsstigninger på plastikposerne og dels, at Coop opfordrer kunderne til at bruge genbrugsposer eller egne indkøbsnet i stedet for at købe nye plastikposer.

”Men vi ved også, at der stadig er mange kunder, der forsat har behov for at købe en plastikpose. Så Coop holder fast i også at sælge bæreposer i plastik, og så gør vi, hvad vi kan, for at designe dem med så lidt plast som overhovedet muligt,” siger Thomas Roland.

Den nye bærepose lander i de fleste Coop butikker i løbet af marts.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet