ForsideMariagerfjord'Den store nordiske julechallange' - en rejse gennem alle de nordiske...

‘Den store nordiske julechallange’ – en rejse gennem alle de nordiske lande i 24 afsnit

- Annonce -

Den store nordiske julechallange’ – en rejse gennem alle de nordiske lande i 24 afsnit

Nu sker det!

Nu er der verdenspremiere for Norden i Skolens helt egen julekalender: Den store nordiske julechallenge.

Med støtte fra A.P. Møller Fonden har Norden i Skolen sammen med produktionsselskabet Super Poul produceret en helnordisk julekalender som lydfortælling, der tager os med på en fartfyldt rejse gennem alle de nordiske lande.

100 tilfældigt udvalgte børn har fået deres livs mulighed. De er nemlig med i Den store nordiske julechallenge – et real life-spil, hvor alle der gennemfører får sit største ønske opfyldt. Børnene er samlet fra alle de nordiske lande og skal nu rejse rundt i Norden for at gennemføre ti forskellige challenges. Hver udfordring tager udgangspunkt i en lokal juletradition – og børnene skal både være modige og kreative i kampen mod fulde elge, Lucia-ild og finsk sauna. Det er de nordiske juletraditioners svar på Squid Game og Battle Royale. Bare med børn og knap så meget blod.

Der er juletraditioner og grin, og en masse sjove misforståelser – ligesom når nordboere mødes og snakker med hinanden i virkeligheden.

– En af vores favoritter er måske den ålandske tradition lillajul, som i nogle børns ører vil lyde som en lillebitte jul, og i andre børns ører vil lyde som en herlig julefest i farven lilla. Den forvirring har vi foldet ud i et skønt og malerisk afsnit, siger Dennis Glintborg, producer i Super Poul.

I 24 afsnit får vi fulgt børnenes kamp og bliver samtidig klogere på nordiske juletraditioner, sprog og geografi.

– Der er efterspørgsel og behov for nye tilgange til at arbejde med det nordiske sprog- og kulturfællesskab på i skolerne. Med julekalenderen får lærere og elever et indbydende materiale i børnehøjde, som skærper opmærksomheden på det talte sprog og lytteforståelse, siger Thomas R. Henriksen, programchef på Norden i Skolen og Skole, kultur- og uddannelseschef hos Foreningerne Nordens Forbund.

Julekalenderen har:

  • Fortællerstemme på seks sprog: dansk, finsk, færøsk, islandsk, norsk og svensk – for at alle kan følge med i handlingen
  • Dialog på de skandinaviske sprog – for at stimulere undervisningen i nabosprogene dansk, norsk og svensk
  • Lærervejledning og elevhæfte med øvelser til hvert afsnit

Julekalenderen er en del af en relancering af undervisningsplatformen Norden i Skolen, som giver lærere i hele Norden mulighed for at arbejde med nabosprogsforståelsen mellem dansk, norsk og svensk og nordisk kulturforståelse i flere fag. Det hele finder sted på Norden i Skolen: nordeniskolen.org/da/julekalender

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet