ForsideMariagerfjordDyreværnet og Kattens Værn går sammen om at reducere de store kattehold

Dyreværnet og Kattens Værn går sammen om at reducere de store kattehold

- Annonce -

Dyreværnet og Kattens Værn går sammen om at reducere de store kattehold

To af landets ældste dyreværnsorganisationer Dyreværnet og Kattens Værn går nu sammen i et historisk og stærkt samarbejde, med støtte fra QATO Fonden, oplyser Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr i en pressemeddelelse.

Foreningerne støder alt for ofte på meget store kattehold i det daglige arbejde. Der er tale om kattehold på mere end 15 katte, men også sager med op til 130 katte. Fælles for sagerne er, at kattene er samlet på et lille areal.

Udfordringen med de store kattepopulationer er de forhold som kattene lever under, hvor kattenes fysiologiske og adfærdsmæssige behov ikke kan opretholdes. Dette resulterer i stress, spredning af alvorlige kattesygdomme og ubegrænset avl, som yderligere bidrager til problematikken. En hunkat som ikke er steriliseret, får i gennemsnit 4-6 killinger pr. kuld og op til 4 kuld årligt.

Foreningerne forsøger dagligt at løse disse store komplekse opgaver, men møder ofte udfordringer, da det er uhyre tidskrævende og omkostningstungt. Derfor er Kattens Værn og Dyreværnet med støtte fra QATO Fonden nu gået sammen i et fælles projekt for at gøre noget ved de store kattehold. Det, at de to organisationer kan arbejde sammen på de store sager, vil også sikre, at disse løses mere effektivt. QATO Fonden støtter projektet frem til udgangen af 2025.

Dyreværnets direktør Henrik Knaack er meget begejstret for det nye samarbejde. ”Vi møder ugentligt kattehold på over 15 katte og helt op til 100 katte i private hjem, hvor ejerne har givet op og ikke kan håndtere det. Når der er over 10 katte i et kattehold, ser vi mange flere sygdomme og udpræget stress hos kattene” udtaler Henrik Knaack og fortsætter ”det vi blandt andet gør, er at behandle kattene for sygdomme og neutralisere dem, så katteholdet ikke igen vokser sig ud af kontrol. Vi aftaler oftest med ejer, at 4-5 katte bliver tilbage i hjemmet og resten finder vi nye hjem til”.

Therese Wilbert, direktør i Kattens Værn, er tillige meget begejstret og udtaler: ”samarbejdet betyder reelt, at de helt store kattesager som førhen kunne blive afvist, hvis vi som enkeltorganisationer skulle løfte dem, i meget større omfang vil kunne håndteres. Vi har hidtil oplevet, at mange kommuner afviser disse store sager af økonomiske årsager, men med støtte fra QATO Fonden får vi nu mulighed for at hjælpe kattene og det er fantastisk”. Therese understreger også vigtigheden af, at sagerne kan løses mere effektivt på stedet, når organisationerne samler deres ressourcer.

Både hos Theres Wilbert og Henrik Knaack har det længe været et ønske, at kunne arbejde sammen på de store opgaver til gavn for kattene og de er meget glade for, at QATO Fonden også ser værdien i at samle kræfterne omkring denne vigtige sag.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler