ForsideMariagerEfterårsferie er kastanjer og familiehygge - Veteranbanen inviterer til kastanjetur

Efterårsferie er kastanjer og familiehygge – Veteranbanen inviterer til kastanjetur

Efterårsferie er kastanjer og familiehygge – Veteranbanen inviterer til kastanjetur
- Annonce -

”Nu falmer skoven trindt om land og fuglestemmen daler”, og samtidig falder også de flotte brune og bløde kastanjer fra træerne. Så er der dømt kastanjefigurer og efterårshygge for hele familien.

Hop ombord på det populære kastanje-tog

I efterårsferien fløjter veteranbanen afgang for årets kastanje-tog. – En familietur med hygge og med stil og traditioner.

Tag kastanjetoget ud i efterårets gyldne farver. Foto: Max Rasmussen

”Fire dage i børnenes ferie inviterer veteranbanen på kastanjetur ud i efterårets smukke gyldne farver”, fortæller veteranbanens driftsbestyrer Katrine Blåberg Andersen og fortsætter:

”Stig ombord i det historiske veterantog, i de hundred år gamle personvogne med de karakteristiske åbne endeperroner og tag på en hyggelig rejse ud i efteråret. På stationerne i True og Vester Tørslev står store og næsten et hundrede år gamle kastanjetræer, plantet da privatbanen åbnede tilbage i 1927.

En håndfuld flotte kastanjer. Foto: Asger Christiansen

Disse gamle kæmper er fortsat leveringsdygtige med herlige brune og bløde kastanjer.  –  Og der er nok til alle!”.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager ca. to timer, og der er nok at se på undervejs. Strækningen er på sytten kilometer og er Danmarks længste veteranjernbane. – Gå med børnene ud på vognenes åbne endeperroner, nyd naturen og lyt til lokomotivet der arbejder sig gennem efterårslandskabet med flittig brug af fløjten. Efter ankomsten til Handest skal det 39 tons tunge røde diesellokomotiv, der har trukket toget, rangere om på den anden ende af personvognene, inden turen går tilbage til Rosernes By, Mariager.

I Handest er det muligt for børnene at komme på besøg i lokomotivets førerhus – når lokomotivet holder stille – og se, hvordan man styrer et 70 år gammelt diesellokomotiv.

Kastanjer på perronen på True st. Foto: Asger Christiansen

Stationskiosken i Handest er åben, og her er der mulighed for at få sig en kop friskbrygget kaffe eller en øl eller vand, og børnene kan få sig en is. – Is kan som bekendt heldigvis spises hele året.

Børnene kan også more sig med at køre med den røde skinnebus på modelbanen, der står opstillet i stationens pakhus.

Kastanjetogene kører de to søndage og tirsdag og torsdag i efterårsferien (uge 42).

Togplanen er således:

Mariager kl. 10:50 og kl. 14:10.

Handest er der afgang kl. 12:10 og 15:20

Tag madkurven eller eftermiddagskaffen med på turen

Smør en lækker madkurv og bryg en kande kaffe og tag herlighederne med i toget. Nyd forfriskningerne undervejs i toget eller under opholdet på stationen i Handest, hvor der er borde og bænke.  ”Det gør kastanjeturen endnu hyggeligere, og det hele smager dobbelt så godt”, forsikrer Katrine Blåberg Andersen.

”Har I lyst til at se Mariager Fjord og skovene deromkring i de flotte flammende efterårsfarver; en tur, som foregår i ro og mag og i historiske rammer, så planlæg allerede nu en dag med veterantoget i efterårsferien.

”Det er muligt på forhånd at booke billet til veterantogene via vores hjemmeside”, slutter driftsbestyreren.

Kastanjetoget på vej mod Handest. Glenstrup Sø i baggrunden. Foto: Asger Christiansen

Trekantruten

Den populære rundtur om fjorden med tog, bus og skib mellem Mariager-Hobro-Handest-Mariager, kører også i efterårsferien. Ruten kører samme dage som veteranbanen. Billetter til Trekantruten skal bookes på forhånd hos turbåden SVANEN.

Medens markerne nu står med ”stubbene de golde”, takker Trekantruten og Veteranbanen af for i år men vender tilbage igen fra starten af juni måned 2024, når de samme marker atter ”bølger nys som guld”.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler