ForsideMariagerfjordEr du klar ved TastSelv - Forskudsopgørelsen åbner 15. november

Er du klar ved TastSelv – Forskudsopgørelsen åbner 15. november

- Annonce -

Er du klar ved TastSelv – Forskudsopgørelsen åbner 15. november

Skattestyrelsen åbner forskudsopgørelsen den 15. november. Her får godt 5,3 mio. borgere mulighed for at rette i deres forventede indtægter og fradrag for 2023, så grundlaget for privatøkonomien kommer på plads.DEL PÅ:

Den 15. november 2022 åbner Skattestyrelsen forskudsopgørelsen for 2023. Fra den dato kan godt 5,3 mio. borgere rette deres oplysninger i TastSelv på skat.dk, hvis de har oplevet ændringer i deres hverdag eller økonomi det seneste år fx i lønindkomst, kørsel eller køb og salg af bolig. Ved at rette forskudsopgørelsen, så den afspejler de økonomiske forventninger for 2023, har man gavn af sine fradrag løbende og betaler den rigtige skat.

–  Det er god fornuft at tjekke, om oplysningerne, der står i forskudsopgørelsen, matcher de forventninger, man selv har for 2023. Står din løn og dine fradrag rigtigt? Ikke alene har det krone og ørebetydning, hver gang man får løn næste år, men det er også vejen til at undgå ubehagelige overraskelser, når årsopgørelsen kommer, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.   

Når borgerne får adgang til næste års forskudsopgørelse den 15. november, står der allerede en del oplysninger som fx løn, kørsel og rentefradrag. De oplysninger stammer fra det seneste års årsopgørelse og fra forskudsopgørelsen 2022, hvis borgeren selv har været inde og lave ændringer. Da oplysningerne danner grundlaget for det kommende års skattebetaling, er det vigtigt, at borgerne tjekker dem og sikrer sig, at alt er korrekt.

Læs mere om forskudsopgørelsen på skat.dk/forskud

Travlhed på åbningsdagen
Da Skattestyrelsen åbnede forskudsopgørelsen for 2022 i november sidste år, blev der registreret flere end 380.000 logins på TastSelv på skat.dk det første døgn.

– Set fra min stol er det kun glædeligt, at borgerne interesserer sig for deres skatteforhold og økonomi. Hvis forskudsopgørelsen stemmer med de faktiske forhold for året, der kommer, har man glæde af sine fradrag løbende og betaler den rigtige skat. Det er den simple vej til at undgå et skattesmæk, når regningen gøres op, fortæller Jan Møller Mikkelsen.

Ved siden af TastSelv på skat.dk er der også mange borgere, der kontakter Skattestyrelsen på telefon og chat, så de kan få deres forskudsopgørelse på plads med det samme. Det kan give lidt ekstra ventetid, inden man kommer igennem.

– Vi oplever altid stor interesse for forskudsopgørelsen, når vi åbner den. Det bliver nogle travle dage, og der kan opstå lidt ekstra ventetid. Men vi har mange på plads ved telefoner og chat til at besvare henvendelserne – og vi glæder os til at tage imod alle dem, der har spørgsmål, siger Jan Møller Mikkelsen.

Fakta

Der er særlig grund til at være opmærksom på forskudsopgørelsen for 2023, hvis man det seneste år:

  • har fået nyt job eller er gået op/ned i løn
  • har hjemmearbejdsdage
  • har købt eller solgt en bolig
  • har ændringer i boliglånet
  • har skiftet indtægtstype, fx skiftet fra løn til dagpenge eller omvendt
  • har ændring i overskud af egen virksomhed, eller hvis virksomheden er lukket
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler