ForsideØstkystenFaketa Leto samler lys til Ukraine 

Faketa Leto samler lys til Ukraine 

- Annonce -

Faketa Leto samler lys til Ukraine 

I den østlige del af Mariagerfjord Kommune har Faketa Leto igangsat indsamling af store og små stearinlys samt  “stumper” af lys. Alt sammen smeltes om til nye lys og sendes til Ukraine.

Faketa fortæller til Mariagerfjordposten.dk:

-Det hele startede, da jeg så et opslag på Facebook, om at nogle havde startet indsamling af lys til Ukraine. I mit netværk har jeg nogle som kommer fra Ukraine, som også har fortalt, at der er mangel på lys i Ukraine.

Faketa Leto var selv i Bosnien og Hercegovina under krigen i 90’erne og kan godt huske, hvor stort det var, hvis de fik lys eller lampeolie, som kunne give lys, varme og håb i de lange vinternætter..

– Det var jo helt naturligt for mig, at jeg også skulle starte en indsamling til befolkningen i Ukraine. Jeg fik lavet et opslag på Facebook, med at folk kunne aflevere lys eller rester af lys i vores carport på privatadressen i Veddum eller på min arbejdsplads, JKF Industri i Als.

– Generelt synes jeg, at borgerne i Østområdet af Mariagerfjord Kommune har været flinke til at støtte op om indsamlingen. Mange tak til alle jer som støtter med lys, det giver så meget positiv energi og overskud hos mig til at starte nye projekter.  

Folk er kommet med brugte lys, helt nye lys og nogle har givet penge til at købe lys for. En familie som er flyttet i en ejendom, hvor der har været lysstøberi, har doneret over 80 kg ren stearin, væv og forme til at støbe lysene. 

– Jeg vil gerne lige nævne, at jeg stadigvæk modtager lys, hvis der er nogle, som ikke nåede at være med i 1. runde, slutter Faketa.

Nu bliver alt det indsamlede afleveret til en kontaktperson i gruppen ” Hjælp til Ukraine” ( Hobro, Viborg eller Horsens). Lys som kan bruges sendes direkte til Ukraine, resten bliver smeltet om til nye lys, som efterfølgende vil blive sendt til Ukraine.

LÆS OGSÅ: Sofa stjålet fra endnu et indbrud i sommerhus i Ø. Hurup 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet