ForsideMariagerfjordFejl i beregning: Ændret genbrugsgebyr for kolonihaver 2023

Fejl i beregning: Ændret genbrugsgebyr for kolonihaver 2023

- Annonce -

Udvalget for Klima og Landdistrikter i Mariagerfjord Kommune holder ordinært møde den 5. januar, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Ændret genbrugsgebyr for kolonihaver 2023

Ved gebyrberegningen for 2023 er der sket en fejl i beregningen af genbrugsgebyret for kolonihaverne. Fagenheden Teknik og Miljø har beregnet nyt genbrugsgebyr for 2023.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Byrådet:

  1. At nyt genbrugsgebyr for kolonihaver 2023 godkendes.

Sagsfremstilling

I forbindelse med beregningen af genbrugsgebyret for 2023 er genbrugsbeholderen til kolonihaver påsat en forkert faktor. Denne faktor har betydning for, hvor stort et gebyr den enkelte betaler for hver ordning og var fejlagtigt sat til 1,0 i stedet for 0,21, som har været gældende praksis i forudgående år.

Der er tale om fire kolonihaveforeninger med i alt 89 kolonihaver.

De fire kolonihaver er blevet kontaktet og har fået udsættelse på den betaling, der skulle finde sted i januar 2023. Reguleringen sker i stedet ved 2. ejendomsskatteopkrævning i juni 2023. De lider dermed ingen økonomisk last med ændringen.

Økonomi

Genberegning med den korrekte faktor ændrer genbrugsgebyret pr. kolonihave fra 937 kr./kolonihave/år til 479 kr./kolonihave/år, svarende til en efterregulering (og mindreindtægt på i alt 41.000 kr.). Efterreguleringen holdes inden for budgettet.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler