ForsideMariagerfjordFolkekirkens Nødhjælp: Danskernes givervillighed har aldrig været større

Folkekirkens Nødhjælp: Danskernes givervillighed har aldrig været større

- Annonce -

Folkekirkens Nødhjælp: Danskernes givervillighed har aldrig været større

I 2023 rundede Folkekirkens Nødhjælp for første gang 1 mia. kr. og kunne derfor nå ud til rekord mange mennesker i nød med humanitær bistand og hjælp til selvhjælp.

Med finansiering fra Danida og internationale donorer, fonde og rekordstor støtte fra den danske befolkning, steg Folkekirkens Nødhjælp indtægter i 2023 for 5. år i træk til 1,03 milliarder kroner.    

Tallene fremgår af årsrapporten for 2023, som i dag bliver præsenteret på Folkekirkens Nødhjælps landsmøde i Nyborg. 

Den danske befolkning bidrog med den største støtte nogensinde på i alt 207 millioner kroner til arbejdet i verdens brændpunkter.  

“Vi oplevede i 2023 en meget stor opbakning fra befolkningen i Danmark. Både ved vores landsindsamling og indsamlinger i forbindelse med konkrete katastrofer og kriser, var der meget stor villighed til at bidrage,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær.  

I Folkekirkens Nødhjælps genbrugs- og Wefoodbutikker sikrede tusindvis af frivillige rekordomsætninger på henholdsvis 57 millioner kroner og 11,9 millioner kroner. Og kirker, skoler og FDF- og spejderorganisationer bidrog med et væld af aktiviteter.  

“Det er fantastisk at se, at mennesker fra hele landet griber mulighederne for at bidrage og derved hjælpe mennesker i nød. Det giver håb i en vanskelig verden,” siger Jonas Nøddekær.   

Organisationen rundede 1 milliard i en tid med massive globale udfordringer, krige og klimakrise, der har presset flere end 100 millioner mennesker på flugt. 

Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter afspejlede i 2023 de massive humanitære behov i verden. To tredjedele af organisationens midler gik til at finansiere nødhjælp i blandt andet Gaza og Ukraine, efter oversvømmelserne i Libyen, jordskælvet i Tyrkiet/Syrien, under borgerkrigen i Sudan, fødevarekrisen på Afrikas Horn etc.   

“2023 var et år med krige, konflikter og klimakriser, der skabte omfattende menneskelig lidelse. Aldrig før har så mange mennesker været så afhængige af humanitær hjælp. Derfor er vi også enormt taknemmelige for danskernes rekordstore opbakning og samarbejdet med Danida og vores andre institutionelle donorer,” siger Jonas Nøddekær.  

Den største del af Folkekirkens Nødhjælps indtægter, 816 millioner, kommer fra institutionelle donorer, herunder Danida, EU, den amerikanske regering og FN.    

Folkekirkens Nødhjælps landsmøde finder sted lørdag den 20. april i Nyborg, og der er tilmeldt 270 frivillige, partnere, givere, medarbejdere etc.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler