ForsideMariagerfjordGestus Nord hjælper børnefamilier i Nordjylland – oplever mere end en fordobling af ansøgninger om...

Gestus Nord hjælper børnefamilier i Nordjylland – oplever mere end en fordobling af ansøgninger om ugen

- Annonce -

Gestus Nord hjælper børnefamilier i Nordjylland – oplever mere end en fordobling af ansøgninger om ugen

Danmark er et godt og trygt sted at leve og vokse op, og selvom vi passer på hinanden, kan folk komme i situationer, hvor de kan bruge en ekstra håndsrækning. Det er vigtigt, at vi står sammen og hjælper hvor der er brug for det. Netop dét er visionen bag den nordjyske hjælpeorganisation Gestus Nord.

Igennem 10 år har Gestus Nord samlet ind til nordjyske børn og unge, der har brug for en ekstra håndsrækning. Foreningen er baseret på støtte fra det nordjyske erhvervsliv som bl.a. via den årlige velgørenhedsgalla giver en håndsrækning til økonomisk trængte børnefamilier i landsdelen. Den 10. november blev dette års velgørenhedsgalla afholdt, og det lykkedes at samle 1,1 mio. kr. ind til det gode formål.

– Lige nu er der særligt brug for den støtte, vi kan give til de nordjyske børn og unge, der har mindst og mangler mest. Børnefamilierne er hårdt prøvet med stigende priser på varme og madvarer, og familier, der ikke havde meget før, ved slet ikke, hvordan de skal få pengene til at slå til nu. Det fortæller formand for Gestus Nords bestyrelse Karen-Marie Hovmøller

I Gestus Nord oplever de stigning i antallet af ansøgninger, hvor familier søger om hjælp til basale ting via Gestus Nords hjemmeside.

– Tidligere oplevede vi at modtage 3-5 ansøgninger om ugen fra familier i Nordjylland. Et kig på de seneste 5 måneder viser, at vi har modtaget i alt 250 ansøgninger siden 1. juni. Det er 10-12 ansøgninger om ugen, og dermed mere end en fordobling af tidligere omfang, fortæller projektleder Jette Nørsøller Uhrenholt

Lige nu modtager Gestus Nord rigtig mange ansøgninger om varmt tøj, vinterstøvler og vinterjakker, men de mærker også, at der er brug for tilskud til fritidsinteresser, cykler til at cykle i skole eller besøge venner på, samt til bærbare PC’er og andet udstyr til skolebrug. Foreningen oplever et stort behov hos børnefamilierne for at få hjælp til en presset hverdag, og samtidig møder de også en stor taknemmelighed fra familierne.

– I Gestus Nord er vi heldigvis i stand til at hjælpe rigtig mange familier, og her i juletiden skruer vi endnu mere op for hjælpen. Det er vigtigt for os at sprede juleglæde, og vi håber at kunne puste lidt til børnenes oplevelse af magi ved julen, siger projektleder Jette Nørsøller Uhrenholt

Julehjælpen fra Gestus Nord består af tre initiativer. Lige som tidligere år modtager 200 børnefamilier en julekurv med madvarer til juledagene og et gavekort til at købe ekstra til juledagene. Derudover kører frivillige i Gestus Nord ud med adventspakker til 125 børn, der kan glæde sig til at vågne op til en gave fra ”nissen” de fire weekender op imod jul. Sidst men ikke mindst har Gestus Nord gennem et samarbejde med Friis Shoppingcenter, Aalborg Storcenter og Handelsforeningen i Frederikshavn sikret, at 475 børn får en julegave fra Ønsketræet, som forældrene kan lægge under juletræet juleaften. Derudover er der givet tilsagn om yderligere 500 julegaver til børn tilknyttet Gestus Nord via privat donation.

Bag Gestus Nord står en lang række af nordjyske erhvervsvirksomheder samt en stor gruppe af frivillige. De arbejder alle dedikeret for målet om at hjælpe børn og unge i nærområdet, der har brug for en ekstra håndsrækning.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet