ForsideHadsundHadsundroer Karen Frost er udtaget til OL i Paris

Hadsundroer Karen Frost er udtaget til OL i Paris

- Annonce -

Hadsundroer Karen Frost er udtaget til OL i Paris

Karen Frost – Hadsund Roklub – er akkrediteret og dermed udtaget til at repræsentere Danmark ved sommerens OL i Paris.

Med udtagelsen gik en næsten umulig drøm i opfyldelse for ikke mindst Karen, men også for Hadsund Roklub.

Karen Frost tilmeldte sig i samråd med trænergruppen fra Hadsund Roklub i efteråret 2023 et landsholdsprojekt, der skulle undersøge mulighederne for at skabe en slagkraftig dansk dame-otter. Mange har været inde over projektet for at prøve talentet af. Gennem træningslejre i Ind- og udland, hvor roforbundets trænere har set de enkelte roere og konstellationer an, er gruppen af roere tilknyttet otteren blevet løbende reduceret. I dag er 9 roere tilknyttet otteren samt en styrmand.

Ved det sidste OL- kvalifikationsstævne i Schweiz lykkedes det meget overraskende den danske dame-otter at ro sig ind på en imponerende andenplads efter Italien, men foran så stærke ro-nationer som Kina og ikke mindst Tyskland. Dermed var kvalifikationen til OL en realitet. Karen Frost roede ikke med på båden ved kvalifikations-regattaen, men har gennem hele optakten ageret som reserve. Dette er gjort så overbevisende og flot, at Karen har roet med på ca. halvdelen af alle træningspas og deltaget i alle træningslejre. 

Ved OL i Paris kommer Karen Frost som minimum til at ro et reserveløb i singlesculler mod de andre deltagende landes reserve. Opstår der skade eller på anden måde frafald på otteren, så ror Karen Frost med på denne båd. Fra roforbundets trænere og ledere lyder det, at Karen med sin indstilling er en væsentlig person omkring skabelse og fastholdelse af team spirit og troen på, at intet er umuligt, hvis man griber ud efter sin chance. Det sidste er nemlig hvad Karen Frost selv har gjort. Taget de chancer, der er opstået og troet på sit eget værd og ikke mindst talent.

Karen Frost Foto: Hadsund Roklub

Karen Frost har ikke dyrket roning i ret lang tid. Startede med roning på hobby niveau i 2020 og kaproning på universitetsniveau i 2022. Forud for ro-karrieren er der dyrket meget taekwondo. I 2023 deltog Karen sammen med tre andre roere fra Hadsund Roklub ved universitets EM i Bydgoszcz i Polen. Her blev det til en sølvmedalje i firer uden styrmand. Ved siden af roningen læses der medicin på AUC.  

30. juni rejser det danske OL hold i roning på træningslejr, og herfra videre til OL i Paris. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler