ForsideHadsundHavnø Mølles nisser vrimler rundt i Hadsund

Havnø Mølles nisser vrimler rundt i Hadsund

- Annonce -

Havnø Mølles nisser vrimler rundt i Hadsund

Søndag 20. november kl. 10-16 inviterer Havnø Mølles Venner til det traditionelle julearrangement på Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling på Rosendals Allé 8.

Der er gratis adgang denne dag, hvor der er lagt op til en hyggedag for både små og store.

I Møllehistorisk Samlings udstilling er møllenisserne rykket ind. Der er koldt på Havnø Mølle, så nisserne er denne dag forsamlet i museet. De vrimler rundt, så møllenissemor ikke har styr på, hvor mange hun skal bage pebernødder til. Kan du tælle, hvor mange nisser, der er? Hvis du kan finde dem alle, skal du fortælle det til møllenissemor i køkkenet – så vanker der nok en godbid.

De mindste børn kan også hjælpe møllenissemor med at trille pebernødderne, som efterfølgende bages. Hvis man kan lade være med at spise dem direkte fra ovnen, kommer de med hjem i et kræmmerhus. De børn, der har tålmodighed til det, kan også male mel på en håndkværn, så der er lidt til julebagningen derhjemme.

Mens børnene bager, kan de voksne blandt andet møde Anna Rysbjerg fra Visborg, der er kendt som underviser i bogfoldning. Hun kommer og viser, hvordan gamle bøger kan forvandles til engle, juletræer m.m. Bogfoldning er en teknik, hvor man folder siderne i gamle bøger efter bestemte mønstre, og så fremkommer der små kunstværker. Også smalle farvede papirstrimler er Anna i stand til at forvandle til små kunstværker. Hun er også kendt for at lave de fineste øreringe med julestjerner, som hun gerne sælger af.

Der er også mulighed for at opleve Hannah Ranch denne dag, Hun viser, hvordan man kan lave de smukkeste voksblomster og rullede lys. Hannah har også håndlavede smykker med, så der er gode muligheder for at få julegaveideer.

Endelig er Aase Skov, der er en mester i blomsterbinding og dekorationer, også på museet denne dag. Hun hjælper gerne de besøgende med at lave juledekorationer for en beskeden betaling for materialer. Her kan alle aldersgrupper være med.

Har man ikke tålmodighed til selv at arbejde med gran og kogler, så sælger Mona Malthe Christensen fine kranse til hoveddør og gravsted.

I møllekonens syltebod kan du finde delikatesser, Havnø Mølleøl og Mølledram til julefrokostbordet. Havnø Mølles frivillige møller Tommy Mathiesen har også sin egen bod. Her sælges små husflidsarbejder af træ.

Hele dagen kan man i møllenissecaféen købe gløgg og æbleskiver eller kaffe med hjemmebagte småkager. Småkagerne kan du også købe med hjem.

Det er gratis at komme ind.

Kom og hils på Havnø Mølles nisser – når de besøger Hadsund. Foto: Nordjyske Museer
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler