ForsideHobroHobro Musikforening afslutter sæsonen med messingblæsere i Hobro Kirke

Hobro Musikforening afslutter sæsonen med messingblæsere i Hobro Kirke

- Annonce -

Hobro Musikforening afslutter sæsonen med messingblæsere i Hobro Kirke den 12.5.24 kl. 15.00

I løbet af en sæson afholder Hobro Musikforening i alt 10 koncerter, og denne sæsons sidste koncert spilles i Hobro Kirke.

Her får musikforeningen besøg af Royal Danish Brass, som har eksisteret med skiftende besætninger siden ensemblet blev grundlagt i 1977.

Kun solobasunist Keld Jørgensen, har været med i alle årene – de øvrige musikere ved denne koncert er Jonas Højen Wiik, trompet – László Molnár, trompet – Henning Hansen, horn – Jonathan Borksand Hanke, tuba.

Koncerten har to temaer: kongelig og adelig musik – og musik til foråret og den sommer, der er på vej.

Inden de europæiske nationalstater begyndte at støtte og finansiere kunst og musik, var det i århundreder i høj grad velhavere som konger, kejsere og adelige, der var komponisternes og musikernes arbejdsgivere og velgørere. Det afspejler sig ofte i musikkens titler og beskaffenhed.

På programmet er bl.a. Kronprins Frederiks Honnørmarch, The Earle of Essex’ Galliard, King of Denmark´s Galliard og Kroningsmarch (til Zar Alexander III). Komponisterne hedder Fuzzy, John Dowland, Beethoven og Tjajkovskij.

Foråret fejres med titler som ’Tågen letter’, ’Sommarsång’, ’Sæterjentens søndag’ og ’Country Gardens’. I det hele taget bevæger musikken sig fra det dybt alvorlige og højtidelige – til det aldeles lette og løsslupne.

Koncerten finder sted i Hobro Kirke søndag d. 12. maj kl. 15:00 hvor basunist Keld Jørgensen, præsenterer musikken med fakta og underholdende anekdoter undervejs.

Alle har adgang til koncerten i kirken, men ved musikforeningens efterfølgende generalforsamling, er det selvfølgelig kun musikforeningens medlemmer, der har adgang.

Programmet for musikforeningens sæson 2024-2025 er allerede på plads. Der lægges ud søndag d. 8. september med Artos Strygekvartet, der har allieret sig med oboisten Oliver Nordahl i en meget sjælen musikersammensætning. Alle sæsonens koncerter kan fra midten af maj måned ses på musikforeningens hjemmeside hobromus.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet