ForsideHobroHøjhus nedlagt af fagudvalg

Højhus nedlagt af fagudvalg

- Annonce -

Højhus nedlagt af fagudvalg

Der har gennem de seneste måneder været heftig debat om opførelsen af et nyt stort 15 etagers højhus på Jernbanegade i Hobro.

Højhus-projektet var nået så langt, at det skulle behandles første gang i Teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune efter en 8-ugers høringsperiode – En 8-ugers høring hvor der har været heftig aktivitet og debat på de sociale medier og også her på Mariagerfjordposten.dk, samt rundt i Hobro by på forskellig vis.

På Teknik- og miljøudvalget d. 4. december blev sagen behandlet.

Mariagerfjordposten.dk har talt med den nyvalgte udvalgsformand Henrik Sloth, der fortæller følgende om udvalgets behandling af punktet.

-Vi var et rimelig enigt udvalg, Jørgen Hammer Sørensen (O) var inhabil, venstre og socialdemokratiet stemte for at ville stoppe projektet og Christian Johnson fra konservative stemte, som den eneste, for at køre videre med højhusplanerne.

-Flertalsgruppen havde forskellige argumenter i forhold til beslutningen. En af dem var, at det selvfølgelig gør indtryk, når der er så mange mennesker, der laver indsigelser mod et projekt. Vi har naturligvis læst det materiale, der er kommet ind – Og vi må konkludere, at der i materielet er nogle argumenter for at stoppe projektet, som vi følte, ikke var mulige at lade sidde overhør.

-Et andet argument er, at vi ikke har til hensigt at lave et projekt, der vil dele Hobro by i to – Vi vil være utrolig kede af at lave noget, hvor en stor gruppe er for og den anden store gruppe er imod.

-Det tredje der var udslagsgivende til, at vi foreslår projektet stopper her, er vores mavefornemmelse for, at der ikke er politisk flertal i byrådet til at få det her projekt igennem og derfor beslutter vi, at projektet stopper her.

LÆS OGSÅ: Jørgen Hammer Sørensen (O) anmoder om valg af ny formand for Udvalget for Klima og Landdistrikter

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet