ForsideHobroNyetableret Hørby Have og Park skaber muligheder for unge i særlig tilrettelagt...

Nyetableret Hørby Have og Park skaber muligheder for unge i særlig tilrettelagt uddannelse

- Annonce -

Nyetableret Hørby Have og Park skaber muligheder for unge i særlig tilrettelagt uddannelse

Hørby Have og Park har den 20. marts 2024 slået dørene op med et unikt fokus på haveparkmaskiner. Grundlagt af Hørby STU, sigter virksomheden mod at skabe meningsfulde muligheder for unge, der er igang med en STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) hos Hørby STU.

Hørby Have og Park præsenterer et bredt udvalg af STIGA-maskiner, lige fra hobbybrug til professionelle, der adskiller sig ved at omfavne eldrevne teknologier. Et af deres særlige produkter er en GPS-styret robotplæneklipper, som hæver standarden for moderne havepleje.

“Vores scooterværksted har i mange år været en succes, og nu er tiden kommet til at få bygget en forretning på,” fortæller uddannelsesleder Chris Adby fra Hørby STU. “Vi er ikke blot en forretning; vi er et uddannelsestilbud og skal hjælpe unge med succesoplevelser og med at de unge får beviser på deres kunnen. Vi ønsker at give unge mennesker en platform, hvor deres evner og indsats betyder noget, og at de unge kan se betydningen i det, som de laver og til det vil Hørby Have og Park være et godt værktøj for os.”

STU-studerende Rasmus Nørgaard Sylvestersen og underviser Torben Jensen Foto: Mariagerfjordposten.dk

I øjeblikket deltager 7 unge i en STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) hos Hørby STU, hvilket understreger virksomhedens engagement i at skabe inklusion og meningsfulde arbejdsmuligheder for unge med særlige behov.

“Jeg er nu to år henne i uddannelsesforløbet og forventes at være færdig om et år,” fortæller STU-elev Rasmus Nørgaard Sylvestersen, mens han betragter de mange STIGA-maskiner i udstillingen. “Jeg modtager undervisning i daglige praktiske gøremål og praktisk undervisning og uddannelse i værkstedet. Jeg elsker at skrue og makke med scooterne og maskinerne.”

“Torben er god til at hjælpe og guide os, men også til at give os plads til at gå og forsøge at løse opgaverne alene. Det er godt med nye idéer som forretningen her, hvor vi kan få mulighed for at snakke med kunderne,” fortsætter Rasmus. “Jeg er dog på ingen måde sælger, så jeg håber, at jeg får lov til at snakke med nogle om praktiske ting og reparationer af maskiner.”

I løbet af åbningsdagen har der været over 50 mennesker forbi for at se og høre mere om projektet, hvilket glæder Chris Adby og teamet bag Hørby Have og Park. “Det er vi glade for, og vi tror på, at det vil give de unge på uddannelse flere positive udfordringer,” slutter uddannelseslederen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler