ForsideHobroHugo og Natteravnene skaber mere tryghed for unge i nattelivet

Hugo og Natteravnene skaber mere tryghed for unge i nattelivet

- Annonce -

Hugo og Natteravnene skaber mere tryghed for unge i nattelivet

Carsten Hugo Rasmussen, formand for den lokale afdeling af Natteravnene, deler sine oplevelser med Natteravnene. Du kender muligvis de genkendelige gule jakker, som gør en stor forskel for stemningen i nattelivet når det er weekend. På landsplan har initiativet allerede holdt 25-års jubilæum, og Hobro kom med i 2001.

Carsten er en velkendt skikkelse i Hobros samfund, har dedikeret sit frivillige arbejde til at gøre nattelivet mere sikkert og trygt for de unge. Som formand for Natteravnene i byen har han været en drivende kraft bag initiativet, der i 2021 blev genoplivet efter en periode med inaktivitet og uheldige episoder.

“Natteravnene har været en vigtig del af Hobros natteliv i årevis,” siger Hugo med stolthed i stemmen. “Vi er synlige hver weekend, og vores gule jakker er blevet et symbol på tryghed for de unge og en påmindelse om, at der altid er voksne til stede, hvis der skulle opstå problemer.”

Ikke kun i Hobro
Selvom Natteravnene primært patruljerer i Hobros gader fredag og lørdag aften, strækker deres indflydelse sig langt ud over byens grænser. De har assisteret ved byfester i hele Mariagerfjord Kommune og samarbejder tæt med Mariagerfjord Gymnasium under skolens arrangementer.

“Vi ønsker at skabe et trygt miljø, hvor de unge kan feste uden at bekymre sig,” siger Hugo, og fortsætter “men vi har brug for flere frivillige for at kunne udvide vores indsats og nå endnu længere ud i samfundet.”

Natteravnenes indsats bliver mødt med både respekt og anerkendelse fra de unge, de unges forældre, udskænkningssteder, skoler m.fl.

Du kan også gøre en forskel
Hugo opfordrer alle, der har tid og lyst til at gøre en forskel, til at kontakte ham og melde sig som frivillig. “Det er en meningsfuld indsats, og fællesskabet blandt vores frivillige er stærkt og givende” siger han.

Finansiering er også en vigtig faktor for Natteravnene, der har udgifter til uniformer, forplejning og uddannelse. Lokalsamfundets støtte gennem donationer og sponsorater er afgørende for deres fortsatte arbejde.

Hugo udtrykker taknemmelighed over den opbakning, de har modtaget, fra flere bidragsydere.

Samarbejde med Frivilligcenteret
Hugo fremhæver det positive samarbejde med Frivilligcenter Mariagerfjord, der har været til stor hjælp for foreningen.

“Vi sætter stor pris på det støtte, vi modtager fra Frivilligcenter Mariagerfjord, hvor der særligt er trukket på økonomiløsningen og det at der let kan printes i fin kvalitet,” siger Hugo og fortsætter; ”og til efteråret vil vi igen se frem til Frivillig Fredag. Frivilligcenteret giver os mulighed for at fokusere på vores vigtige arbejde med at skabe tryghed og samhørighed i vores lokalsamfund.”

Yderligere information om Natteravnene i Hobro/Mariagerfjord Kommune kan findes på deres hjemmeside: http://hobro.natteravnene.dk/

LÆS OGSÅ: Trist nyhed: Kop & Kande Hobro lukker efter konkurs – Ophørsudsalg afvikles i weekenden

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet