ForsideMariagerfjordHusk reflekser og lys på gåturen – både på dig selv og...

Husk reflekser og lys på gåturen – både på dig selv og din hund

- Annonce -

Husk reflekser og lys på gåturen – både på dig selv og din hund

Det bliver allerede mørkt ved 17-tiden, og der går ikke lang tid, så er det også mørkt om morgenen. Det betyder at mange hundeejere må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på din hund!

Kalenderen siger november og der er skiftet til vintertid, derfor vil mange hundeejere kunne se frem til at eftermiddagens gåtur foregår i mørke, og indenfor kort tid vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden på gaden, men ud over at du selvfølgelig selv skal være synlig så er det også vigtigt at din hund er synlig.

– Det er vigtigt at sørge for, at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Hunden er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at hundens ejer kan ses i mørket.

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. I 2021 fik vagtcentralen 153 opkald om påkørte hunde og omkring 35 % af dem lå fra oktober til december. Disse påkørsler er kun dem, som Dyrenes Beskyttelse fik opkald om, tallet er formodentligt højere.

– En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel, afslutter Jens Jokumsen.

Faktaboks: Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ser når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen.
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.
  • Husk at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen, og er derfor særligt god til små hunde.
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler