ForsideMariagerfjordInternational hyldest til de nordjyske hjerteløbere

International hyldest til de nordjyske hjerteløbere

- Annonce -

International hyldest til de nordjyske hjerteløbere

I Nordjylland er knap 13.400 hjerteløbere klar til at løbe afsted for at begynde genoplivning, når der er hjertestop i nærheden. Sammen med hjerteløbere i resten af landet er de med til at øge chancen for at overleve et hjertestop. I løbet af de seneste 20 år er overlevelsen efter hjertestop firedoblet i Danmark, fordi så mange af os kan yde hjertemassage, stiller hjertestartere til rådighed og melder os som hjerteløbere. Og det har de lagt mærke til uden for landets grænser.

I går aftes modtog Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden og en af de bærende kræfter bag Hjerteløberordningen og Hjertestarter-Netværket, en AED & CPR Award ved nonprofitorganisationen ”European Emergency Number Associations” årlige konference i Slovenien. En pris, der i høj grad er en hyldest til de 152.000 hjerteløbere i Danmark, som har engagement og vilje til at træde til for at redde liv.

– Ved at etablere det nationale Hjertestarter-Netværk og Hjerteløberordningen har vi sammen med andre partnere firedoblet overlevelsen efter hjertestop uden for hospital og styrket overlevelseskæden. Jeg vil gerne takke hjerteløberne for deres store engagement og indsats for at redde liv,” lød det fra Grethe Thomas, da hun modtog prisen.

Udover at hylde hjerteløberne er prisen også en anerkendelse af Danmark som et foregangsland inden for implementering af ”best practice” på genoplivningsområdet og af alle de aktører, som hver dag arbejder for, at flere skal overleve hjertestop.

Hjerteløber med hjertestarter og mobil Foto: TrygFonden

European Emergency Number Association, der har base i Bruxelles, samarbejder med nødopkaldscentre, myndigheder og andre organisationer for at fremme standarder, teknologisk innovation og samarbejde mellem nødopkaldstjenesterne. Målet er at forbedre responsen i nødsituationer og redde flere liv. Læs mere her: https://www.112.ee/en/european-emergency-number-association

Bliv hjerteløber
Vil du også være hjerteløber, kan du melde dig her: https://hjertestarter.dk/hjerteloeber/bliv-hjerteloeber

Flere end 152.000 frivillige hjerteløbere i Danmark (Pr. 31. marts 2023)
Region Hovedstaden: 58.591 hjerteløbere – svarende til 3.097 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Region Midtjylland: 37.246 hjerteløbere – svarende til 2.741 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Region Syddanmark: 24.481 hjerteløbere – svarende til 1.978 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Region Sjælland:  18.417 hjerteløbere – svarende til 2.167 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Region Nordjylland: 13.386 hjerteløbere – svarende til 2.251 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Totalt: 152.121 hjerteløbere – svarende til 2.564 hjerteløbere pr. 100.000 indbyggere

Registrer din hjertestarter til gavn for lokalområdet
Hvis du har en hjertestarter, som ikke er registreret på Hjertestarter-Netværket, kan du tilmelde den her: https://hjertestarter.dk/harenhjertestarter/registrer-din-hjertestarter

Hjerteløber i trappeopgang Foto: TrygFonden
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler