ForsideHobroJens-Henrik Kirk: Stort tillykke til Hobro og Mariagerfjord!

Jens-Henrik Kirk: Stort tillykke til Hobro og Mariagerfjord!

- Annonce -

Stort tillykke til Hobro og Mariagerfjord!

Af Jens-Henrik Kirk, Formand for Kultur og Fritid, Konservative

Da Fyrkat d. 17 september kom på Unescos Verdensarvsliste, sad mange, der arbejder med turisme, kultur og erhvervsudvikling i vores område, yderst på stolene og sendte mange håbefulde tanker mod beslutningstagerne i Dubai. 

For en UNESCO-godkendelse er ekstraordinært og kan få kæmpe betydning for vores lokalområde. Da Christiansfeld i år 2015 kom på Unescos Verdensarvsliste, havde den smukke gamle by ca. 8000 besøgende gæster. Bare to år senere var det tal vokset til 40.000 besøgende – og i år besøger ca. 70.000 gæster byen. Jeg spurgte en borger i Christiansfeld, hvilken betydning blåstemplingen af UNESCO havde fået for deres lokalområde. Hun udtalte: “Her i Christiansfeld regner vi i før og efter år 2015, hvor byen blev optaget på Unescos Verdensliste over kulturarv. Der er så mange gæster i byen, som aldrig før og aktiviteter af mange slags”

Det er afgørende for Fyrkats succes, at kommunen, Destination Himmerland, erhvervslivet og kulturlivet tager arbejdshandskerne på. Hvis vi er dygtige til at koble andre af vores spændende tilbud såsom Hærvejen, Panoramaruten, den smukke historiske by Mariager og fjorden som helhed til oplevelsen, når gæster besøger Fyrkat, kan vi skabe et boost i vores turisme – langt udover Fyrkat. 

Her bliver rig mulighed, for at erhvervslivet kan byde ind med spisesteder, butikker og overnatningsmuligheder, som kobles op på de nye muligheder. 

Som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Mariagerfjord kommune , kan jeg sige,  at vi tager arbejdstøjet på og med forventning ser frem mod den vækst i besøgende, som vi har set, at UNESCO-godkendelser andre steder har medvirket til. Kultur skaber værdi for både besøgende og borgere. Det giver stolthed, fællesskaber og sætter os på landkortet. Alle os, der bor i Mariagerfjord, ved, at vi har en unik natur, fjord og historie omkring os. I fremtiden vil endnu flere besøge os og forhåbentligt også bosætte sig her. En øget turisme og bosætning kan skabe endnu mere udvikling og fremdrift i vores kommune. Stort tillykke til Fyrkat, Nordjyske Museer og deres visionære direktør, Lars Christian Nørbach. Jeres vedholdende arbejde vil utvivlsomt give stort afkast i Mariagerfjord og i hele Nordjylland.

LÆS OGSÅ: Varebil stjålet fra rasteplads

- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Tyve nåede det hele på en halv time

- Annonce -

Seneste artikler