ForsideMariagerfjordJul i de nordiske lande i Hadsund Roklub

Jul i de nordiske lande i Hadsund Roklub

- Annonce -

Jul i de nordiske lande i Hadsund Roklub

Jul i de nordiske lande, er tema for en aften i  den julepyntede opholdsstue i Hadsund Roklub, Thygeslundvej 9, Hadsund, torsdag den 1. december kl.19.00.

Denne aften arrangeres af Foreningen Norden Mariagerfjord.

Hvordan fejrer man jul i de nordiske lande? 

Alle er velkomne til bl.a. at høre om tro, overtro, traditioner, julemad, julebag, julefrokoster, udsmykning og julesalg.

Troels Jensen, Lisbeth Roth, Anna-Grethe Nielsen og Lisbeth Buck har samlet viden om forskellige dele af julen i de nordiske lande, som de vil fortælle om.

De fortælle om den måde, julen blev fejret før kristendommen kom til Norden, om forskellige skikke rundt i Norden, mens de moderne traditioner vandt indpas i de nordiske lande.

Forskellige genstande, som hører julen til i de forskellige lande og regioner, vil udgøre en del af pynten. Der er opskrifter på julebag fra forskellige nordiske lande.

Denne figur af “Den islandske Pølsetyv”, BJÚGNAKRÆKIR, har i årevis boet hos Troels Jensen på Fiskerihavnsvej i Hadsund. Da Troels nylig var i Island, købte han resten af “Pølsetyvens” familie. De var 13 brødre, orker, som før i tiden skabte kaos i islandske hjem op til jul. De kan alle ses i Hadsund Roklub den 1. december. Foto: Privat

– Leila Carlsson har lovet at synge en norsk julesang, og vi vil sammen synge flere julesange. Vi serverer gløgg og æbleskiver, og deltagerne kan købe andre julelækkerier, fortæller Gunner Buck fra Foreningen Norden Mariagerfjord.

Entré: 30,- kr., 50 – kr. for ikke medlemmer.

Tilmeld venligst til: Lisbeth Roth på 53 80 34 78 eller lisbeth@roth-hadsund.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler