ForsideMariagerJulehilsen fra Mariager – Handest Veteranjernbane

Julehilsen fra Mariager – Handest Veteranjernbane

- Annonce -

Julehilsen fra Mariager – Handest Veteranjernbane

Vi nærmer os hastigt årets udgang. Dermed er det tid til at trække stikket ud og nyde nogle helt sikkert velfortjente julefridage sammen med familier og venner.

For MHVJ har 2023 været et travlt år; vi har kørt mange tog, der generelt har været godt besat med rejsende, og de fleste af vore restaureringsprojekter er nået et godt skridt videre.

 • Danmarks sidste ”Kielervogn” – motorvogn bygget af Scandia i Randers i 1926, er sat i drift efter en særdeles omfattende istandsættelse. Motorvognen har vist sig i høj grad anvendelig og er øvrigt den næstældste bevarede danskbyggede motorvogn.
 • Stationsbygningen i Handest er fortsat under restaurering, senest er murværket sat i stand med udskiftning af ca. 600 mursten og alle fuger. Efter nytår fortsætter arbejdet indendørs med retablering af den oprindelige ventesal og installation af nyt varmeanlæg.
 • Også på remisebygningen i Mariager er der sket fornyelse. De 90 år gamle porte, der oprindeligt stammer fra maskindepotet i Fredericia, var stærkt tærede. De er derfor lige før jul udskiftet med nye porte, der i overensstemmelse med gældende lokalplan for området er malet i samme farver som de tidligere.

  Katrine Blåberg Andersen tiltrådte i 2021 som den første kvindelige driftsbestyrer ved en veteranjernbane.
  Som følge af lykkelige omstændigheder (hun skal være mor til maj 2024) har Katrine set sig nødsaget til at fratræde på posten. Som hendes afløser har bestyrelsen konstitueret sig med Frits K. Sørensen som ny driftsbestyrer.

  Fra medlemmer og bestyrelse hos MHVJ skal herved rettes en stor tak til vore mange samarbejdspartnere for støtten i det forløbne år. Vi er afhængige af den bistand, der ydes både i lokalområdet og fra andre egne af landet.

  De bedste ønsker til jer alle og jeres familier om en Glædelig Jul og et Godt Nytår!
  På bestyrelsens vegne
  Frits K. Sørensen
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet