ForsideMariagerKlosterkælderen Antik 20-års jubilæum i Mariager

Klosterkælderen Antik 20-års jubilæum i Mariager

Klosterkælderen Antik 20-års jubilæum i Mariager

- Annonce -

I maj 2023 er det 20 år siden Klosterkælderen Antik i Fuglsangsgade Mariager slog dørene op for porcelænssalg i Mariagerfjord. Det vil blive fejret med reception for netværk og samarbejdspartnere fra Mariager Handel, Turist- og foreningsliv onsdag d. 3. maj Kl. 17.00 – 19.00 og med åbnet hus og Jubilæumsudstilling i St. Bededagsferien for borgere og kunder fra nær og fjern.

I bedste Mads Skjern stil ankom familien Ringsmose til Mariager maj 2003 med personligt habengut og en almuemalet vitrine til forretningen, hvor firmaets få kasser med dansk porcelæn ikke lod meget væsen af sig. Og billedet fra Korsbæk holder ikke i den forstand at her kom byens nye Matador. Tværtimod er antikhandler Jan Ringsmose ydmyg over at det har kunnet lade sig gøre at skabe en levevej og forsørge sig og sine, i en metier som aldrig lå i kortene, da han blev uddannet til lærer og kandidat i pædagogik og religion i København.

-Som nye aktører i Mariager blev vi modtaget med åbne arme og blev engageret i byens liv, udtaler Jan Ringsmose og fortsætter:

-Kajakklub, Spillestedet Rytmus, Cittaslow og byens facebookside er bare nogle af områderne. Vi blev dog også mødt af en undren mht. til hvad det var for en slags forretning. For nogle var vi bare endnu en genbrugsbutik bakket op af sommerens loppesalg på gaden og vi hørte ofte kommentarer som: ”Hvad er dit rigtige arbejde? Hvordan tjener du til dagen og vejen ved siden af?” eller ”Sjovt at du kan dyrke din hobby!”

I forbindelse med jubilæet er temaet for jubilæumsudstillingen i St. Bededagsferien, en særlig gruppe af figurer fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Foto: Klosterkælderen

Det reelle billede er, at Klosterkælderen Antik & Porcelæn først og fremmest er en online porelænsbutik, der fra www.klosterkaelderen.dk er i kontakt med samlere fra hele verderen, som har interesse for danske mærkevarer i porcelæn og keramik. Og interessen er stor. Hver dag året rundt tælles varevisninger i et antal over 100.000. Det primære arbejde er således at opdatere hjemmesiden og mange timers e-mailbesvarelser og dernæst at pakke, når disse ender i et salg, som skal sendes ud i verden. Derfor er åbningstiderne ikke faste og ligger i hverdagene sidst på eftermiddagen og kan ses på hjemmesiden.

Men stedet er også både en butik og et showroom for de mange danskere, der ønsker at have tingene i hånden inden de køber. Om sommeren forsøges at bidrage til byens liv med loppesalg og extra åbningstider, også da der under butikken ligger en lille skjult turistattraktion – den hvælvede kælder fra 1500-tallet som har givet navn til butikken. Ud over den særlige arkitektur med tøndehvælv, er kælderen også ramme om små selskaber, vinsmagninger, foredrag om Mariager og udstillinger fra Klosterkælderens store bagkatalog med forskellige temaer.

I forbindelse med jubilæet er temaet for jubilæumsudstillingen i St. Bededagsferien, en særlig gruppe af figurer fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Der er tale om store figurer i Danske Folkedragter af Carl Martin-Hansen (1877-1941), som skabte en serie af i alt 47 figurer og de blev til i årene 1906-1925. Ud over hos Klosterkælderen kan figurerne i dette antal kun ses på Frederiksborg slotsmuseum og museet Clay ved Middelfart. Frederiksborg Slot købte faktisk nogle figurer i forbindelse med fejringen af Dronning Magrethes 80 års fødselsdag, da figurerne repræsenterer alle egne af Danmark, samt Grønland og Færøerne.

Jubilæet bliver også fejringen af den nyrenoverede facade og ikke mindst det nye skilt med en 200 gammel musselmalet kaffekande som model.

LÆS OGSÅ: Tricktyverier i Mariager og Assens

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler