ForsideMariagerKoncert med orgel, orkester og alt-solist i Mariager Kirke

Koncert med orgel, orkester og alt-solist i Mariager Kirke

- Annonce -

Koncert med orgel, orkester og alt-solist i Mariager Kirke

George Friederich Händel skrev sine orgelkoncerter som en slags pausemusik til sine operaer og oratorier.

Koncerterne er ekvilibristiske, lette og fornøjelige, og domorganist Bine Bryndorf er orgelsolist ved koncerten i Mariager kirke fredag d. 8. marts kl. 19:30, hvor der fremføres tre orgelkoncerter fra opus 4 fra 1738. Med sig har hun et lille barokorkester bestående af violiner, viola, cello, violone og obo og alt-solisten Steffen Jespersen.

Selvom orgelkoncerter kunne lyde som om, at der vil blive spillet på kirkens store orgel er dette dog ikke tilfældet. Bine Bryndorf spiller på kirkens lille transportable orgel, der er aldeles velegnet til denne slags musik.

Bine Bryndorf er domorganist i Roskilde Domkirke og professor i orgel på Royal Academy of Music i London. Hun studerede i Wien og har arbejdet som organist og orgellærer siden 1994, først i Wien siden i Danmark. I 24 år var hun professor ved musikkonservatoriet i København og hun har spillet koncerter i Europa, USA, Canada og Japan. Tillige har hun været dommer ved talrige internationale orgelkonkurrencer og er efterspurgt som lærer ved kurser i ind- og udland. 

I 2019 blev hun udnævnt til Æresmedlem af Royal Academy of Music i London, og samme år modtog hun Frobeniusfondens Store Pris. 

Steffen Jespersen er kontratenor (det vil sige en mand, der synge i damelejet), og han modtog i 2023 prisen som årets operatalent. Han er uddannet hos Marianne Rørholm på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater, og hos Susanna Eken på operaens Young Artist Program. Han har specialiseret sig i renæssance- og barokmusik. I september 2021 modtog Steffen Jespersen Hans Voigts Mindelegat, som uddeles til særligt udvalgte unge operasangere. Ved denne koncert fremfører Steffen Jespersen bl.a. Bachs kantate BWV 170 Vergnügte Ruh, Beliebte Seelenlust.

Der tages en beskeden entré til denne koncert med et sjældent fremført program.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Assens

- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet