ForsideHadsundLarmen fra rågerne: Hvordan klarer vi det?

Larmen fra rågerne: Hvordan klarer vi det?

- Annonce -

Larmen fra rågerne: Hvordan klarer vi det?

Af Ole  Sand Fuglebakken 6 9560 Hadsund

Hej Birgit og Ejner!

Vi sidder her ude i dag – min absolut bedre halvdel og jeg – på Fuglebakken 6, her mandag d. 7. april, og nyder solen. Men – nede fra Jeres hus – kan vi i en uendelighed høre de skrigende råger.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan jeg klarer det med den konstante larm?

Hvad gør I egentlig – hvad gør Jeres naboer – ja, hvad gør alle de mennesker, der dagen lang er tvangsindlagt til at have hundredvis af råger lige over hustaget?

Det må være frygteligt mentalt at skulle høre på det skråleri hele dagen – jeg føler virkelig med Jer!!!

Der er måske over tusinde borgere, der som Jer – hver dag de næste måneder – skal leve med larmen.

Hvad har jeg egentlig tænkt jer at gøre?

Vi må jo desværre erkende, at de siddende politikere i den grad mangler handlekraft i forhold til rågerne! – Skammeligt på alle mulige måder, at et byråd med Mogens Jespersen i spidsen i den grad har ladet stå til i årevis.

Alle i byen Hadsund er bekendt med, at der i 2014 blev indsamlet omkring 10.000 underskrifter – hvor lige den folkelige tilkendegivelse blev ignoreret af det politiske system – hvordan det kunne ske, har aldrig været til at finde ud af – grotesk nok, er mængden af råger faktisk steget.

Til den ende kan mit ønske kun være, at vi som borgere husker den mangel på handlekraft, som de siddende politikere udviser.

Husk den mulighed, vi på demokratisk vis har, når vi står i stemmeboksen – muligheden for at sende de politikere, der har svigtet borgerne, ud i glemslen – langt uden for enhver indflydelse.

Byen Hadsund har ganske enkelt stået model til en stribe svage politikere, som vi i 2025 får mulighed for at få sparket.

Taler man om svigt i forhold til at varetage borgernes tarv – ja, så er Mariagerfjord Kommune/byrådet et skoleeksempel.

Ellers må I hygge jer så godt som muligt med et lydtæppe, der begrænser:

 • Jeres ejendommes salgbarhed
 • Jeres livskvalitet
 • Jeres levealder

3 gange øv til det liv, som kunne være anderledes – hvis politikerne interesserede sig blot en lille smule for skatteborgernes ve og vel.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

6 KOMMENTARER

 1. Kære Ole Sand.
  Jeg bor i Lejerbo på Timandsvej, så jeg har rågerne i første paket. Så hvis nogen var berettiget til at klage, var det undertegnede. Det agter jeg så ikke. Når jeg tænker på, hvad der har været af problemer, som har været til gene her på stedet og som har involveret diverse myndigheder, så er et par rågeskrig pebernødder. At jeg ikke længere anser det, som et sted for mig at bo, skyldes ikke rågerne. Jeg ved jo godt, hvor du bor Ole. Jeg kender “Pip- kvarteret” og har selv boet der i 12 år. Skønnere sted er svært at finde. Når bøgeskoven lukker sig om een, føles det, som ens eget private paradis. Sødere, imødekommende, hjælpsomme naboer skal man nok også lede længe efter. Flere snakker jeg stadig med og endnu flere hilser jeg på. Det er det, jeg betegner som en god nabo. Alt dette bor du midt i og hvis ikke det kan stå mål med et par råger, der snakker et par måneder om året, tror jeg du skal tage dit liv op til revision, for så er der vist noget andet galt. Jeg tænker, du er en, som ønsker en rød regering og rød borgmester og sikkert et rødt byråd. Jamen held og lykke med det. Det skal der nok komme noget godt ud af. Så kan man jo sikre sig mandat til at beordre samtlige jægere i kommunen til at skyde ALLE råger. Så er vi jo af med dem. Skit så med, om det er lovstridigt. Man kan jo altid finde en gangbar undskyldning. Jeg tror nok, det på mange måder intelligente to- benede væsen kaldet Homo Sapiens har gjort mere skade på vores smukke blå planet end et par råger der ” snakker” og taber en klat i ny og næ. Må det være mig tilladt, at erindre dig om, at da jorden blev skabt, skabte Vorherre naturen og dyrene, før han satte menneske til at
  passe på den. Det ville måske være gavnligt, at yde den tanke lidt ydmyghed.

 2. Kære Lone !

  Allerførst tak for din replik ! – rigtig fint at læse din reaktion – ikke mange gør som du – fatter pennen så helt fint for mig !

  Du er formentlig ikke den eneste der har affundet dig med rågerne men, min viden fra de mange berørte borgere der bor i området hvor du bor – ja så er de mere end grundigt trætte af rågerne.

  Desuden påvirker der de berørte borgeres livskvalitet – uanset hvor de er rent politisk.

  Der er evidens for ned sat livskvalitet og levealder, hvis vi mennesker udsættes for vedvarende støj.

  Du er formentlig bekendt med de indleverede underskrifter i 2014 – ca. 10.000 ialt – hvilket i min optig indikerer et massivt ønske om, at der fra politisk hold bliver gjort noget radikalt ved problemet men – der er rent faktisk sket det, at rågeplagen er tiltaget – i min optik fordi de siddende politikere IKKE gider lytte til borgernes klager OG – ikke mindst fordi de ikke selv bor i de plagede områder.

  Sandt nok bor jeg/vi super fint her på Fuglebakken – har fine naboer og er til dels uden for rækkevidde af rågernes larm men – når jeg skriver som jeg gør – ja så er det i solidaritet med den borgere der har ejendomme lige under de larmende råger.

  De pågældende borgere mister både salgsbarhed – livskvalitet og levealder – tro det eller lad være men – det er de kendsgerninger de lever med !

  Min klandring af de siddende politikere har intet at gøre med et politisk sigte og ville være det samme uanset hvilken sammensætning der var / er i byrådet.

  Jeg kan kun helt nøgternt se, at der ikke bliver lyttet til de plagede borgere og det – og kun det er mit sigte !!

  Med hensyn til hvad vi som mennesker byder denne sårbare planet – ja så kan jeg – nu jeg er i skrivemode kun – måske enig med dig – beklage det stormløb vi mennesker – uden blusel – udfører mod planeten – se blot på 4.000.000 rejsende fra Billund ud i den store verden – i min optig ganske ansvarsløst.

  Der er mange udfordringer for os som mennesker – mange klinger der skal krydses i håb om mere ansvarlighed og begrænsning af politiske rævekager og – jeg skal være den første til at sømme flag til masten og gå på barikaderne for bedre livsbetingelser – ikke kun for mig selv men også – som mht. rågerne – andre mennesker – uanset rødt eller blåt ! Jeg håber dette var svar på din replik – mødes gerne med dig tete a tete hvis du ønsker det – alternativt – skriver gerne med dig i dette medie :>)) Hej Ole Sand, Fuglebakken 6 – tastefejl ub :>))

 3. Kære Lone Mathilde Marie Jørgensen ! – nu jeg læser mit svar til dig igennem – ja så ser jeg, at der har indsneget sin nogle få tastefejl – håber ikke det går ud over forståelsen !

  Måske vi i virkeligheden ikke står så langt fra hinanden som vores indlæg kunne antyde – JA til pip-kvarteret men, det rækker jo ikke altid kun, at varetage sine egne interesser.

  Forøvrigt tænker jeg med bekymring på dem der nyligt er flyttet ind i Sundhuset – 60 % af tiden er der jo vestlig vind i DK – som i dag endog kraftig vestlig vind – dem der bor der, de må jo være plaget helt urimeligt – øhhhh hovsa – det er jo der vores afgående borgmester bor – måske virkeligheden kommer så tæt på MJ – så selv MJ kommer til at leve med en virkelighed – andre har levet med i årevis – nemesis – ups !

 4. Til beboerne i områderne med rågestøj.

  Hej !

  Jeg undres faktisk over den manglende skrivelyst fra de mange borgere der dagligt er plaget af støjen fra rågerne. Netop nu er støjen ret voldsom og må være utrolig generende for Jer – faktisk over hele dagen.

  Hvor er I – det kan jo ikke passe – set i lyset af de mange underskrifter der blev indsamlet, at I nu alle har opgivet, at nå frem til beslutningstagerne – de siddende politikere.

  De beslutningstagere der gennem år har svigtet Jer – har I resigneret – opgivet – som at slå i en dyne – som man siger – er det der I er ?? – hvis ja – så skriv det her i Mariagerfjordposten !!

  Hvis ja, så forstår jeg det delvist, i kølvandet på mine egne oplevelser med de siddene politikere MEN –

  Lad os så sammen være enige om, – ved det kommende valg, at senden dem ud i det politiske mørke de selv har bedt om – for det svigt de har begået i forhold til de borgere der bor i midtbyen i Hadsund OG – – samtidig være opmærksom på, hvad de kommende byrødder siger, når talen kommer til RÅGER OVER BYENS TAGE !

  Men igen – HVOR ER I – JER DER ER PLAGET HVER ENESTE DAG ? – I DETTE SKRIVENDE MINUT – HVOR ER I ??

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet