ForsideHadsundLøbere havde igen fundet vej til Hadsundløbet

Løbere havde igen fundet vej til Hadsundløbet

- Annonce -

-Der var en pæn fremgang i deltagertallet ved dette års Hadsundløbet; hele 169 løbere fra nær og fjern bakkede flot op om Hadsundløbets 31. udgave, fortæller medarrangør og hovedsponsor Palle Justesen fra Sportigan og stævnelederne Erik Nielsen, Keld Østergaard og Jens Chr. Dalgaard fra den sportslige arrangørklub Mariager Fjord OK.

Coronaens skygge er dermed langt om længe ved at tone ud, og de to noget magre år, blot 123 løbere i 2021 og 135 løbere i 2022, er forhåbentlig nu blot en del af Hadsundløbets historie.

Starten er gået til Hadsundløbet i går d. 7. september 2023. Foto: Claus Hallingdal Bloch

-I stævneledelsen er vi er meget tilfredse, og vi er glade for, at klubber og foreninger har lyttet til vores opfordring, og med dette års tal på 169 deltagere, er stadig er en plads til Hadsundløbet i årene fremover, og så må vi se, om rekorden fra 2012 med 879 deltagere nogen sinde bliver slået, slutter stævneledelsen med et smil på læberne.

Tilbage til selve løbet, hvor de mange deltagere allerede 1½ time før start indtog byens ”Torvet”, hvor stævneplads med udlevering af startnumre og de gratis løbs-T-shirt fra Nordeafonden gav en livlig stemning. Klubbens mange hjælpere havde været i gang i flere timer, således både START-portalen i Storegade ud for Sportigan samt MÅL-portalen på selve Torvet var på plads.

Omkring 20 min. før start blev det Tina Muhl fra Fitnesscenter My Heart, der sørgede for en fabelagtig opvarmning af de mange løbere, og selv om september vejret viste sig fra den varme side, fulgte de mange løbere opfordringen fra Tina, og blev dermed godt opvarmede.

Største tilmeldte hold var fra Hadsund Boldklub. Foto: Claus Hallingdal Bloch

Herefter kunne de mange deltagere tage plads i startområdet på Storegade, og præcis kl. 18.30 lød første startskud for de 38 løbere på 10,5 km. Med fem minutters interval blev det derefter de 87 løbere 5,5 km. og sluttelig de 42 løbere på 3,3 km.

Også i år kunne løberne på de to længste distancer få væske ude på ruterne, og det var der rigtig mange deltagere, der benyttede sig af i det solrige og varme septembervejr.

Både på selve stævnepladsen og et centralt sted ude på ruten var tre lokale folk fra Beredskabet Mariagerfjord på plads. Heldigvis fik de ikke travlt, og de kunne derfor igen kategorisere skaderne i den absolutte småtingsafdeling.

Vel tilbage i målområdet kunne de mange løbere nyde væske i form af både vand og saft, ligesom der var frisk frugt til alle sponsoreret af SuperBrugsen Hadsund.

Som noget nyt blev der uddelt ”spurtpræmier” ved målpassagen, og dette populære indslag vakte stor jubel hos både deltagere og til mange tilskuere. Præmierne var skænket af lokale butikker og virksomheder, og i alt blev der delt 69 af disse præmier ud til ”heldige vindere”,

Allerede omkring kl. 19.30 startede selve præmieoverrækkelsen under ledelse af Palle Justesen og Jens Chr. Dalgaard.

-Erhardsens Vandrepokal blev som sædvanlig uddelt til største deltagende hold, som i år blev Hadsund Boldklub med hele 38 deltagere i alle aldersklasser, og de var at se på Hadsundløbets alle tre distancer på henholdsvis 3,3 km., 5,5 km. og 10,5 km. Et andet af årets store hold var de 25 løbere fra Mariager Efterskole, som i deres ens T-shirts var let genkendelige. Også sidste års vinder af pokalen, Spentrup Hygge og Motion stillede med 10 deltagere. Vi er rigtig glade for opbakningen, udtaler Keld Østergaard, som er arrangørklubbens løbstilmelder og kasserer.

Herefter blev der uddelt de eftertragtede ”Hadsundløbet-medaljer” til alle 52 gruppevindere, og en udførlig liste med samtlige resultater kan som altid findes på løbets hjemmeside: www.mfok.dk.