ForsideMariagerfjordLokale nordjyske projekter får mere end 4 millioner kroner i støtte af...

Lokale nordjyske projekter får mere end 4 millioner kroner i støtte af Norlys Vækstpulje

- Annonce -

Lokale nordjyske projekter får mere end 4 millioner kroner i støtte af Norlys Vækstpulje

Norlys Vækstpulje støtter i årets første uddeling hele 75 projekter i Nordjylland med i alt 4,5 millioner kroner.

Foråret markerer begyndelsen på lysere tider, og det gør sig især gældende for de 75 lokale projekter, som Norlys Vækstpulje Nord støtter i årets første uddeling. Projekterne har i alt modtaget støtte for 4,5 millioner kroner.

– Norlys Vækstpulje Nord er sat i verden for at gøre en forskel for Norlys’ andelshavere. Når vi i dag sender støtte til 74 lokale projekter, er det både den lokale grønne omstilling eller udvikling af lokalsamfund, som vi giver en hjælpende hånd, siger Lene Schilling Muldtofte, formand for Norlys Vækstpulje Nord.

Der er stor variation i karakteren af de projekter, som Norlys Vækstpulje Nord støtter, selvom de alle tager udgangspunkt i lokale initiativer. Det afspejles også i støttebeløbene, der spænder fra 200.000 kroner til den aalborgensiske startup Akson Robotics, der udvikler en webplatform til præcisionslandbrug, til Klarup Sang- og Viseklub, der modtager knap 12.000 kroner til et nyt højtaleranlæg.

Varmepumper, håndboldtalkshow og energirenovering
Norlys Vækstpulje Nord støtter i denne runde blandt andet den danske startup Circular Energy Systems ApS (CES) fra Rødkærsbro. De arbejder for at elektrificere tørreindustrien såsom industrielle bagerier. Helt konkret ønsker CES at indarbejde varmepumper, der kan levere høje temperaturer på op mod 250 grader i tørreprocesser og dermed genbruge fordampningsvarmen. Det vil potentielt reducere energiforbruget med 50-80 procent. Selskabet har et mål om at få omdannet 250 store bageovne til teknologien inden 2033 og har fået 100.000 kroner i støtte fra Norlys Vækstpulje Nord til projektet.

LykkeLiga, som er skabt for at give børn med udviklingshandicap og deres familier et positivt fællesskab omkring det at spille håndbold, har også modtaget støtte. Projektet begyndte med ét hold i Aalborg i 2016, men har siden udviklet sig til i dag at have omkring 1.500 spillere fordelt på 80 klubber over hele Danmark, i Færøerne og Grønland. Nu ønsker LykkeLiga at bygge videre på succesen og skabe Danmarks Lykkeligste Talkshow, hvor børn og unge fra LykkeLiga inviteres i studiet til at tale om lykke, og hvad de er gode til. Norlys Vækstpulje Nord støtter initiativet med 75.000 kroner, som blandt andet skal bruges til at etablere et foto- og videostudie

75.000 har Norlys Vækstpulje Nord også sendt i retning af Øster Hurup Multihus. Midlerne skal bidrage til arbejdet med at give huset en grønnere fremtid. Det betyder blandt andet, at stedet skal efterisoleres. Derudover er der også planer om at etablere et solcelleanlæg, som sammen med en batteriløsning vil kunne dække langt størstedelen af husets energiforbrug i dag.

Listen over samtlige 74 projekter, der har fået støtte for i alt 4,5 millioner kroner, kan findes her.

Fristen for at ansøge om støtte fra Norlys Vækstpulje Nord i næste uddelingsrunde er 1. juni.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler