ForsideHobroLysforbruget sænkes på DS Arena

Lysforbruget sænkes på DS Arena

- Annonce -

Klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga har sammen med mediepartnerne Viaplay og Discovery aftalt at begrænse lysforbruget under den igangværende energikrise. Flere klubber er allerede begyndt, og fra den kommende runde er alle 24 klubber i de to bedste rækker med i tiltaget.

Det bliver stadigvæk muligt at kunne følge en fodbold og 22 spillere på banen i resten af sæsonen, men i indpakningen før og efter kampen vil der blive skruet mere ned for lyset end normalt.

Det er de 12 klubber i 3F Superliga blevet enige om sammen med de to live-rettighedshavere Viaplay Group og Warner Bros.

Discovery – ligesom de 12 NordicBet Liga klubber har lavet aftale med Viaplay om kampene i den næstbedste række.

”Generelt er fodboldklubber ikke særligt energiforbrugende virksomheder, men det er selvfølgelig meget synligt, når stadionlysene er tændt. Lyset er nødvendigt når kampen skal kunne følges både på stadion og i tv – og også for at kunne bruge Thiele VAR, som benyttes i 3F Superliga. Men i det, der produceres udenom de to halvlege, så har vi sammen med tv valgt at gå lidt på kompromis med den høje kvalitet, der produceres efter. Det er det rigtige at gøre i den situation, vi står i pt – og har været et stort ønske fra klubberne,” siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Allerede i den forgangne weekend blev flere af kampene afviklet med det nye energibesparende lysforbrug, og det bliver gældende for alle kampe til den kommende runde.

- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler