ForsideMariagerfjordMariagerfjord får 37 nye hjertestartere

Mariagerfjord får 37 nye hjertestartere

- Annonce -

Mariagerfjord får 37 nye hjertestartere

37 nye hjertestartere. Så mange flere livgivende apparater er Mariagerfjord-området blevet begunstiget med.

Det oplyste formanden, Lene Mark, Snæbum, i sin beretning på foreningens generalforsamling, der blev holdt i Medborgerhuset i Hobro.

De nye hjerterstartere er skænket af Melsen Fonden i Aalborg til Hjerteforeningen. Pengene – et to-cifret millionbeløb – er givet til forskningsprojektet Nordstart med deltagelse af hjerteforskere fra Canada og Danmark. De er i gang med at udvikle en algoritme, som skal sikre den mest optimale opsætning af 280 nye hjertestartere i Nordjylland.

Med Hjerteforeningen Mariagerfjord engageret i den praktiske del af projektet opsættes 37 af dem rundt om i kommunen, og Lene Mark oplyste i sin beretning, at lokalafdelingen er i mål med 24-25 af de i alt 37 hjertestartere.

Formanden oplyste videre i sin beretning, at lokalforeningen har 853 medlemmer i kommunen, hvor der er omkring 4100 hjerte-kar patienter.

Hjerteforeningens generalforsamling blev indledt med foredrag af diætist Lone Rosenkilde, Aalborg. Foto: Hjerteforeningen Mariagerfjord

– Så vi arbejder på at få endnu flere medlemmer, sagde Lene Mark, der i sin beretning endvidere omtalte en række af afdelingens aktiviteter, bl. a. arrangementer som hjertecafeer og hjertemotion, som foreningen afvikler i samarbejde med LOF. Og formanden kunne berette om stor tilslutning. For tiden er der ikke færre end 80 deltagere fordelt på otte hold.

På generalforsamlingen – indledt af et inspirerende sund kost-foredrag af privatpraktiserende diætist Lone Rosenkilde, Aalborg, – blev lokalafdelingens regnskab med et overskud på 6459 kr. fremlagt af kassereren, Henrik Christensen, Hadsund.

Til bestyrelsen nyvalgtes Rikke Nielsen, Hobro og Ida Uldahl, Hobro. De afløser Jørgen Thorndahl, Hobro, og Jette Gade, Hobro. Begge har i en årrække siddet i bestyrelsen, men ønskede ikke at genopstille. Genvalgt blev Lene Mark, Snæbum, Jens Sønderup, Hobro og Henrik Christensen, Hadsund.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet