ForsideArdenMariagerfjord Ungdomsskole og Lions Club Arden sender unge på togt med Marylin...

Mariagerfjord Ungdomsskole og Lions Club Arden sender unge på togt med Marylin Anne

- Annonce -

Mariagerfjord Ungdomsskole og Lions Club Arden sender unge på togt med Marylin Anne

Denne sommer danner den tremastede skonnert Marylin Anne igen ramme for et ugelangt skoleophold til søs. Blandt de deltagende unge er to udvalgt af Lions Club Arden i samarbejde med Mariagerfjord Ungdomsskole.

Lørdag d. 6. juli lægges grundstenene til en uforglemmelig rejse til vands langs den jyske østkyst. Her vil 24 udvalgte unge mellem 14-16 år skabe det bånd, som er altafgørende for et succesfuldt ophold på det mere end 100 år gamle skib. De unge ligger fra kaj mandag d. 8. juli fra havnen i Løgstør, og på den seks dage lange rejse vil de blandt andet besøge Frederikshavn, Skagen og Aalborg.

Togtets deltagere er nøje udvalgt af lokale Lion Clubs, og undervejs på rejsen vil de unge besøge en række af klubberne, som vil stå klar med spændende events. Turen er arrangeret af Lions Adventure, og udover alderskriteriet, vægter arrangørerne det højt at kunne give de unge en særlig oplevelse, som udvikler og giver nye relationer, ny indsigt – og fornyet mod på tilværelsen.

“Vi ønsker at give unge, som af den ene eller anden grund har brug for det, en spændende og positiv oplevelse. Derudover tilgodeser vi også unge, som kunne profitere af denne form for anerkendelse,” fortæller Søren Overgaard, medlem af Lions Club Arden og i udvalget for Youth Camp & Exchange. 

I Arden har klubben i samarbejde med Mariagerfjord Ungdomsskole udvalgt to drenge fra Praktikklassen, som er et specialundervisningstilbud for overbygningen drevet af Ungdomsskolen. På togtet vil drengene bygge videre på de værdier, som til daglig er en stor del af deres skoledag: positive sociale fællesskaber og fokus på livsduelighed. På togtet er der ingen mobiltelefoner, og alle skal bidrage til fællesskabet for, at turen bliver en succes, og i Mariagerfjord Ungdomsskole er man utrolig glad for det tætte samarbejde:

“Vores relation til private aktører som Lions Club Arden er utrolig værdifuld. Uden denne form for samarbejde ville det ikke være muligt at tilbyde kommunens unge tilbud som disse. Derudover har det en stor værdi for os, at de værdier vi vægter højt, også er en integreret del af deres arbejde,” fortæller ungdomsskoleinspektør i Mariagerfjord Ungdomsskole Lars Otte Koefoed. 

Hos Lions Club Arden har samarbejdet også en stor værdi. Her har man tidligere haft unge fra Mariagerfjord Ungdomsskole med på togt, og til dette års togts informationsmøde bidrog de med fortællinger og erfaringer fra deres rejse. Hermed udvikler de unge sig ikke blot personligt, men de hjælper også med, at det næste hold sendes godt afsted.

“At opleve den enorme udvikling hos de unge er en kæmpe gave. Vi er med til at give dem en oplevelse, de bærer resten af livet, og når de så lyser op og vil hjælpe med at dele dette, så bliver man stolt,” afslutter Søren Overgaard.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler