ForsideMariagerfjordØster Hurups kunstværk pryder nu byporte og vinetiket

Øster Hurups kunstværk pryder nu byporte og vinetiket

- Annonce -

Øster Hurups kunstværk pryder nu byporte og vinetiket

Hvis du har lagt vejen forbi Øster Hurup det seneste halvandet år, har du nok hørt om fisketotemmet eller selv set den på vej ned til Havnen. Nu er fisketotemmet også afbilledet på Øster Hurups nye byporte og etiketten til Øster Hurup vinen, fortæller foreningskoordinator Lotte Madsen i en pressemeddelelse.

Fisketotemmet har skabt dialog mellem mennesker

Fisketotemmet er et 6,5 meter højt kunstværk som er placeret ved autocamperpladsen på vej ned til Øster Hurup Havn. Kunstværket er skabt af den anerkendte danske kunster Bjørn Kromann-Andersen og inspireret af kystindianere fra Canada. Siden ferniseringen i september 2022 har der været meget omtale af kunstværket, men det er en af de ting som kunst kan. Alle har en holdning til det og det skaber derfor grobund for dialog mellem mennesker.

De nye byporte i Øster Hurup. Foto: oesterhurup.dk

Fisketotemmets symbolik passer godt til Øster Hurup

Inspirationen kom som sagt fra kystindianerne i Canada. Historien lyder, at her havde kvinderne meget medbestemmelse i stammerne, var stærke og nogle gode krigere. Det kunne være et signal til de stærke kvinder i Øster Hurup og omegn.

Den symboliserer også, at der altid er en større fisk end den fisk vi selv er. Det er derfor vigtigt, at man holder sammen og arbejder i fællesskaber. I fællesskaberne kan man holde trusler og fjender væk men samtidig opnå resultater. Netop fællesskab og samarbejde er noget Øster Hurups befolkning, foreninger og erhvervsdrivende er rigtig gode til

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler