Forside112Oprydnings- og undersøgelsesarbejde efter tragisk ulykke pågår fortsat

Oprydnings- og undersøgelsesarbejde efter tragisk ulykke pågår fortsat

- Annonce -

Oprydnings- og undersøgelsesarbejde efter tragisk ulykke pågår fortsat

Nordjyllands Politi og redningsberedskaberne arbejder fortsat ude på og omkring det sted på Motorvej E45, hvor der i formiddags mellem afkørsel 37 og 38 skete en større færdselsulykke i både det syd- og nordgående spor. Den anden afdøde er nu blevet identificeret, og der pågår i øjeblikket underretning af nærmeste pårørende.

For så vidt angår den anden afdøde person er der tale om en udenlandsk lastbilchauffør fra Polen, en mand på 35 år, hvor der skal ske underretning gennem politiets internationale kanaler, hvilket kan tage tid.  

Derudover omkom en 40-årig dansk mand fra Himmerland ved denne tragiske ulykke. Nærmeste pårørende er underrettet.  

Mange køretøjer involveret 

Ifølge politiets foreløbige oplysninger så var to lastbiler involveret og 16 biler involveret i ulykken i det sydgående spor, mens fire lastbiler og tre biler var involveret i ulykken, der kort efter fulgte i det nordgående spor. 

Men de nærmere omstændigheder omkring ulykken, herunder årsag, kan politiet ikke udtale sig om for nuværende.
 
”Det er, som vi tidligere har oplyst offentligheden om, et større oprydnings- og undersøgelsesarbejde, der nu ligger foran os,” lyder det fra den ansvarlige for politiets indsats, vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at det har været, og er, en omfattende indsats, hvor mange redningsberedskaber har været involveret og engageret i indsatsen. 

Ulykke skal undersøges grundigt

Antallet af involverede køretøjer er derfor også, understreger vicepolitiinspektøren, et anslået tal ud fra politiets umiddelbare rapporter ude fra ulykkesstedet. 

”Når vi får alle de implicerede køretøjet indtransporteret og besigtiget nærmere, og når alle vores mange andre undersøgelser af de nærmere omstændigheder i øvrigt er blevet undersøgt, så kan vores billede af ulykkens enkeltheder og detaljer selvfølgelig ændre sig. Det er ret almindeligt, når politiet grundigt undersøger og efterforsker en større ulykke,” forklarer Henrik Skals, der pointerer, at politiet derfor heller ikke som nævnt, for nuværende, kan udtale sig om årsager til ulykken.

”Det er for tidligt at lægge sig fast på årsager. Men jeg kan sige, at det er en meget alvorlig, omfattende og dybt tragisk ulykke med mange køretøjer involveret,” siger Henrik Skals.  

Bilister bør søge andre veje 

Ifølge vicepolitiinspektøren kommer politiet og redningsberedskaberne til at arbejde ude på ulykkesstedet i mange timer endnu – og derfor kan der altså gå en rum tid, inden motorvejen kan genåbnes og trafikken normaliseres. 

”Så jeg vil opfordre alle bilister til at søge alternative veje, når de skal hjem fra arbejde,” siger Henrik Skals.   

Der arbejdes aktuelt på at få ryddet først det sydgående spor, derefter ryddes det nordgående spor, som dog vil tage væsentlig længere tid. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler