ForsideMariagerfjordPer de Fries: Nu kan jeg ikke længere forsvare at være stiltiende

Per de Fries: Nu kan jeg ikke længere forsvare at være stiltiende

- Annonce -

Af Per de Fries, Nye Borgerlige Mariagerfjord

Nu kan jeg ikke længere forsvare at være stiltiende

Den seneste tids uro i byrådet Mariagerfjord, bunder i lang tids utilfredshed med samarbejdet, hvor særligt Jens-Henrik Kirk, har stået for den konfliktskabende adfærd.  Jens Henrik Kirk er ganske enkelt ikke en troværdig samarbejdspartner.

Tilbage til August måned 2020 mødtes hele blå blok på Den Gamle Smedje i Mariager, til en forhandling om fremtidens samarbejde op til kommunal og regionsvalget i 2021. På mødet var Jens-Henrik Kirk stærkt frembrusende med et meget tydeligt afsæt i positive meningsmålinger. Det til trods nåede vi til en aftale om valgteknisk samarbejde. I den forbindelse var alle rundt om bordet, for at give håndslag på aftalen.

LÆS OGSÅ: Konservative: Vi bevidner et aftalebrud af dimensioner i Mariagerfjord

Ca. 14 dage før samarbejdsaftalens forfaldne underskriftsdato, kan man så læse i pressen med billede og det hele, at Konservative og Liberal alliance har indgået valgteknisk samarbejde. Jens Henrik Kirk har på intet tidspunkt kontaktet øvrige partier fra mødet på Den Gamle Smedje.; Altså Jens-Henrik Kirk bryder en klokkeklar aftale, som han selv har været med til at indgå, for egen vindings skyld.

I den efterfølgende periode brugte undertegnede og siddende borgmester Mogens Jespersen en stor mængde tid og energi, på at få Jens-Henrik Kirk til at overholde sit håndslag fra omtalte møde. Jens-Henrik Kirk lod det i den forbindelse forstå, at han uden tøven kunne forhandle med rød blok, og derved sikre sig både magt og personlig vinding, særligt når nu meningsmålingerne var så positive.; Altså Jens-Henrik Kirk var klar til at smide hele den borgerlige fløj under bussen for egen vindings skyld.

LÆS OGSÅ: Brud på politisk tillid medfører mulige ændringer i stående udvalg

Kort tid efter at valget var gennemført, var der stadig tale om, at Jens Henrik Kirk ville forhandle med rød blok, det til trods for, at den borgerlige fløj gik frem. Den borgerlige fløj samledes så til konstitueringsforhandling på valgnatten. DF manglede da Jørgen Hammer Sørensen, da han ikke kunne forlade stemmeoptællingen før alle stemmer var fin optalt. I den periode plæderede Jens Henrik Kirk voldsomt for, at Jørgen Hammer Sørensen skulle fjernes fra hans formandspost i miljø og teknik med argument om, at Jørgen Hammer Sørensen var uden evner til at lede samme udvalg. Og så skulle formandsposten så i stedet tilfalde Christian Johnson.; Altså Jens Henrik Kirk ville smide Jørgen Hammer Sørensen under bussen for egen vindings skyld.

Der blev i den forbindelse brugt meget stærke ord – for den opførsel Jens-Henrik Krik her udviste, var under alt kritik.; Jens-Henrik Kirk var voldsomt parat til at fjerne Jørgen Hammer Sørensen fra alt indflydelse, velvidende at der var flertal til den borgerlige fløj uden Jørgen Hammer Sørensens støtte.

Det endte med at siddende borgmester Mogens Jespersen rejste sig op og skubbede stolen hårdt ind i bordet, hvorpå han med høj stemmeføring sagde, at hvis du (JHK) skal opføre dig så uordentligt, at du kan sidde her og forsøge og udnytte, at Jørgen passer hans job ved valget, så trækker jeg mig som borgmester, hvorpå han gik mod døren. Det fik Jens-Henrik Kirk til at besinde sig og der blev holdt en pause, hvorefter forhandlingerne først blev genoptaget da Jørgen Hammer Sørensen kunne deltage, med det resultat som er kendt efterfølgende. Afslutningsvis blev der givet hånd på, at vi lovede at informere hinanden ved uoverensstemmelser i fremlagt politik.; dette bryder Jens-Henrik Kirk så igen, ved at fremsætte ændringsforslag i pressen, og ikke i gruppen. Altså Jens-Henrik Krik er ligeglad med konstitutionsaftalen og smider aftalen under bussen, for egen vindings skyld.

I forhold til Jørgen Hammer Sørensen, må man så indrømme, at han trænger til en pause fra formandsposten. Umiddelbart er der bred utilfredshed med det område han er formand for. Senest ved arbejdet i krydset Randersvej – Sønder Ringvej, hvor en anden planlægning havde haft langt mindre konsekvenser for borgere og erhvervsliv. Tidspunktet kan man altid diskutere, men midt i en periode må være det bedste for borgerne og kommunen.

Nok må være nok, og jeg har stor sympati for, at øvrige byrødder/udvalgsmedlemmer ikke længere vil vende den anden kind til. Og det MÅ give Jens-Henrik Kirk stof til eftertanke, at han blev stemt ud 6 stemmer mod 1.

Dette læserbrev er langt, men kunne være meget, meget længere.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

9 KOMMENTARER

 1. En lille rettelse; en udvalgsformand bestemmer ikke noget. Der skal minimum 4 i et udvalg, for en beslutning kan føres ud i livet. En udvalgsformand “på pause” har også/stadig 1 stemme.
  Det er iøvrigt ikke politikere som planlægger gravearbejde, det findes der fagfolk til, med forstand på området. Dem findes der ofte ca. 42.000 af i kommunen.

  (Redaktionen på Mariagerfjordposten.dk er bekendt med identiteten på afsender)

  • Så du mener ikke en udvalgsformand har nogen indflydelse på beslutningerne i et udvalg?
   Så du mener ikke en udvalgsformand har noget ansvar?
   Så du mener ikke et udvalg har haft projekt til gennemsyn, før beslutning om et omfattende arbejde på en hoved færdsels vej godkendes eller opstartes?

   Tænker du som garvet politikker ved bedre

   • Det er ikke et kommunal gravearbejde, så nej, udvalget har intet med det at gøre.
    Kommunen beslutter ikke om der graves med smal eller bred skovl, ej heller om man starter mandag eller onsdag

   • Udvalgsformanden har 1 stemme, en udvalgsformand på pause har 1 stemme. Så kære Per hvad er forskellen.
    Glæd dig til du bliver rigtig politiker, så bliver du meget klogere

 2. Hvad med Jan Andersen, hvis udvalg har en overskridelse af budgettet på 40 mio. (som startede hele balladen og nu glemt) skal han have en pause, eller fortsætte på samme måde???

  (Redaktionen på Mariagerfjordposten.dk er bekendt med identiteten på afsender)

  • MHT. Jan Andersens formandskab ser det umiddelbart ud til, at der er afgørende oplysninger, som ikke er videregivet fra forvaltningen. Hvilket i øvrigt har ført til afskedigelse af en central medarbejder.
   Så jeg tænker ikke de to situationer kan sammenlignes. Uanset hvor alvorlig den budgetoverskridelse er.

 3. Det ser skidt ud Kirk, og borgmesteren udtaler i Nordjyske at samarbejdet ikke har været godt i 4 år, så har borgmesterlønnen altså været for tiltrækkende.

 4. Så du mener udvalget for teknik og miljø ingen indflydelse har på, hvad der foregår i forhold til arbejder udført på arealer beliggende i kommunen.
  Hvis din påstand skal stå til troende, så er udvalget for teknik og miljø fuldstændigt overflødigt, og bør nedlægges med det samme?

  Selvfølgeligt kan udvalget stille krav til arbejder udført på de i kommeunen beliggende arealer.

 5. Synes det her er helt ude af proportioner – at i sviner hinanden til i offentlighed – i burde være professionelle – med alt det rod kan man kun ærgre sig over at Kirk besindede sig da borgmesteren ville gå af! I burde skamme jer alle sammen at I opfører jer som en børnehave når der er borgere i jeres kommune der ikke kan gå deres sager sagsbehandlet og der er børnefamilier der kæmper for at få mad på bordet! Måske i bør gå af alle sammen og give borgerne mulighed for at vælge igen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet