ForsideMariagerfjordPolitiet: Giv dit hus et sikkerheds-tjek, før du tager afsted på sommerferie

Politiet: Giv dit hus et sikkerheds-tjek, før du tager afsted på sommerferie

- Annonce -

Politiet: Giv dit hus et sikkerheds-tjek, før du tager afsted på sommerferie

I fredags ringede det ud til skolernes sommerferie og det er lig med ferie-højsæson for rigtig mange borgere. Men desværre er sommerferien også højsæson for indbrudstyve. Politiet opfordrer derfor til, at du gør en ekstra indsats for at sikre dit hus mod indbrud, hvis du skal afsted hjemmefra i ferien.

“Ét indbrud er et for meget, og derfor er der behov for at gøre en ekstra indsats, nu hvor ferieperioden venter forude. Vi gør rigtig meget i politiet for både at opklare indbruddene og for at få sat gerningspersonerne i fængsel, men vi vil allerhelst undgå, at de sker til at starte med. Og der kan borgerne gøre rigtig meget selv,” lyder det fra politiet.

Politiet har fokus på både kendte indbrudstyve og på steder, hvor analyseafdelingens data peger på, at risikoen for indbrud er størst.

Også flere tips fra opmærksomme borgere har hjulpet politiet på vej og peget i retning af flere gerningspersoner, og den hjælp er helt uundværlig:

“Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne. Det er jer, der kender jeres lokalområde bedst og kan vurdere, om noget er uden for normalen. Hvis du for eksempel på en aftentur ser nogle mistænkelige personer eller køretøjer i dit nabolag, så kontakt os på tlf. 114, og hvis du ser en indbrudstyv i gang med at bryde ind, så ring 112,” siger politiet.

Giv dit hus et sikkerheds-tjek

Politiet opfordrer til, at du gennemgår dit hus, før du skal afsted på ferie:

“Gå en tur rundt om dit hus og se på det med tyvenes øjne. Er der steder, hvor man i fred og ro og uden at blive set fra gaden, kan bryde et vindue eller en terrasse-dør op? Har du værdigenstande, som kan ses udefra? Har du værktøj liggende i et ulåst skur eller lignende, som kan bruges til at brække et vindue op, eller en stige, der kan anvendes til at komme ind på 1. salen? Det er den slags ting, du skal kigge efter,” siger politiet og tilføjer:

“I sommerferieperioden er det desuden en god idé at få dit hus til at se beboet ud. Det handler om at gøre indbrudstyvene usikre på, om der er nogen hjemme eller ej. Og så er nabohjælp og det gode naboskab afgørende. En indbrudstyv er kun interesseret i værdier, og vil for alt i verden undgå at blive set eller genkendt. Derfor virker det forebyggende, når en nysgerrig nabo hilser på fremmede, der går rundt i nabolaget, og spørger dem ind til deres ærinde.”

Gode råd til forebyggelse af indbrud

-Få din nabo til at tømme postkassen og sætte affaldsbeholderen ud, så den bliver tømt

-Hæng vasketøj på tørresnoren og lad kaffekopperne stå på stuebordet eller lad radioen og noget lys være tændt

-Parker noget families eller en nabos bil i din indkørslen eller stil et par cykler

-Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem ved at bruge gode solide låse og sikrede vinduer

-Undgå høje hække og mørke kroge, hvor en indbrudstyv uforstyrret kan stå og arbejde

-Lad være med at gøre reklame for på sociale medier, at dit hus er alene hjemme i ferien

-Lav aftaler med dine naboer om at holde øje hos hinanden og tilmeld jer evt. Nabohjælp

På www.nabohjaelp.dk kan du både tilmelde dig Nabohjælps-ordningen og finde flere råd til, hvordan du sikrer dit hus mod indbrud.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler