ForsideNordjyllandRegion Nordjylland har den højeste målopfyldelse for kræftpakker

Region Nordjylland har den højeste målopfyldelse for kræftpakker

- Annonce -

Region Nordjylland har den højeste målopfyldelse for kræftpakker

De nyeste tal for monitorering af kraftpakkeforløb viser, at Region Nordjylland i 4. kvartal 2023 placerer sig i toppen, når det gælder målopfyldelse for kræftpakkeforløb.

Positiv udvikling hele året

85 procent af alle nordjyske kræftpatienter blev behandlet inden for standardforløbstiderne i 4. kvartal 2023. Det viser den seneste opgørelse fra den nationale kræftmonitorering.

– Vi er glade for, at det kan lykkes os at placere os så godt og sikre, at patienterne får opfyldt målene for kræftpakkerne, trods stort pres i sundhedsvæsenet og på vores personale, siger Lina Hundebøll Jespersen (V), formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland.

Gennem hele året har Nordjylland placeret sig i top, når det står til at opfylde forløbstiderne for kræftpakkerne, på tværs af regionerne.

Region Nordjylland har arbejdet målrettet med at sikre overholdelse af forløbene og haft et særligt fokus på de områder, hvor der har været udfordringer på kapacitet. I Region Nordjyllands tilfælde har det særligt været på urologi og lungekræft, der er fulgt tæt på baggrund af kapacitetsudfordringer.

– Vi har igangsat en række initiativer og prioritet budgetmidler indenfor begge de nævnte områder for at forsøge at løse de kendte kapacitetsudfordringer, siger Lina Hundebøll Jespersen.

Regionsrådet udmøntede yderligere 18,7 mio. kr. for at forbedre kræftbehandlingen i Region Nordjylland ved Regionsmødet i februar.

– De midler, og vores generelle store fokus på kræftområdet, skal være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan sikre behandling på højeste niveau til vores mange kræftpatienter på vores mange dygtige afdelinger på tværs af regionens hospitaler, siger Lina Hundebøll Jespersen og tilføjer:

– Hvis vi skal holde den gode udvikling, vil det kræve fortsat politisk prioritering og investering fra statslig side. Det er en afgørende forudsætning for at kunne udvikle kræftområdet og fastholde de gode tal.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler