ForsideHobroRegionsrådets spareplan: Nedlæggelse af småskadeklinikken i Hobro koster penge

Regionsrådets spareplan: Nedlæggelse af småskadeklinikken i Hobro koster penge

- Annonce -

Regionsrådets spareplan: Nedlæggelse af småskadeklinikken i Hobro koster penge

Høringssvar Støtteforeningen for Hobro Sygehus ved formand Tom Soelberg: vedr. Gennemgang af udvalgte områder i Region Nordjylland 2024

I det fremsendte ”Spareforslag” foreslår Regionsrådet, bl.a. man nedlægger Småskadeklinikken i Hobro.

Det mærkelige ved forslaget er, det ikke giver nogen besparelse TVÆRTIMOD.

At der ikke findes nogen besparelse i forslaget, er Regionsrådet godt klar over. Det viser man nemlig selv i det fremsendte materiale, hvor man skriver:

Økonomisk konsekvens i 2024 = Kr. 0,-. I 2025 = Kr. 0,- og permanent = kr. 0,-.

Og man fortsætter:

Lukkes Småskadeklinikken i Hobro, vil det ikke umiddelbart få personalemæssige konsekvenser, idet sygeplejerskerne der aktuelt bemander funktionen, er sygeplejersker fra sengeafsnittene, som ikke kun er dedikeret til at bemande Småskadeklinikken, men også varetager andre opgaver, når der ikke er patienter i Småskadeklinikken.

(indsat af undertegnede: Man skal være opmærksom på, at personalet er beskæftiget i forvejen, men kun går fra hvis der kommer en skade. Der er ikke nogen, der bare sidder og er ubeskæftigede).

—- Med en lukning af Småskadeklinikken i Hobro vil aktiviteten fremover skulle håndteres i regionens andre akutmodtagelser (indsat af undertegnede læs: Thisted og Hjørring) og formentlig særligt i Aalborg. Samtidig må det forventes, at der i kraft af den geografiske nærhed til Regionshospital Randers vil være en del patienter, som vil søge behandling i Region Midtjylland. —.

Det er komplet uforståeligt, at Regionsrådet ikke kan indse, eller forstå, hvad det betyder at åbne grænsen til Region Midtjylland.

Hver gang en patient fra vores region søger behandling i Region Midtjylland, vil det koste vores region penge, og det vil betyde, der er færre penge til sygehusvæsenet i hele Nordjylland.

Vi er den mindste region i Danmark, og det er utrolig vigtigt, at vi holder så mange patienter ”hjemme” i regionen som overhovedet muligt.

Hobro Sygehus er netop derfor en grænsemur til Region Midtjylland.

Med den nævnte formulering accepterer man, at patienter der bor syd for Mariager Fjord (Hadsund Syd, Assens, Mariager, Hobro og Onsild m.v.) tager til behandling i Region Midtjylland.

Det gør det ikke nemmere for det nordjyske sygehusvæsen, at de nævnte områder tidligere har været en del af Randers Amt, og intet er lettere end at få patienter til at tage den kortere køretur og have den kortere ventetid i Randers holdt op mod de ca. 7 timer, man skal være forberedt på i Aalborg. Hertil kommer den yderligere ventetid der opstår, hvis man også skal modtage patienter fra Farsø. 

Det regionen gør, er at sende penge til Region Midtjylland i stedet for at have dem til vores eget sygehusvæsen – en disposition der er fuldstændig unødvendig jf. ovenfor.

Så sent som i sidste halvår af 2023 bevilgede Støtteforeningen for Hobro Sygehus en bestemt ønsket scanner til kr. 594.000,- til sygehuset i Hobro.

I ansøgningen hed det bl.a.,  at man et nænt år har henvist godt 300 nordjyske borgere til behandling for xxxx i Region Midtjylland til en DRG-værdi på knap 4 mill.kr. Vi skønner at en væsentlig del af disse patienter kan udredes og behandles i regionen under forudsætning af, vi kan tilbyde en behandling der kvalitetsmæssigt lever op til dagens standard. Behandling af borgere i egen region vil ikke alene give et bedre patientforløb med kortere transportvej, men også betyde mere hensigtsmæssig forbrug af regionens ressourcer.

Støtteforeningen har altid ønsket et stærkt Aalborgsygehus, der som et fyrtårn kunne lyse over hele Nordjylland. Det ønsker vi fortsat, men det er kun muligt, hvis vi kan holde så mange penge og borgere som muligt hjemme i vores egen region.

I et forsøg på at forstå tankegangen i forslaget har jeg sendt spørgsmål direkte til regionsrådsformand Mads Duedahl, hvor jeg spørger om

1. Hvor meget har man i beregningerne vurderet at henvisningen til Region Midtjylland vil koste i kr.

2. Mener man virkelig, som man skriver, at Akutmodtagelsen i Aalborg uden omkostninger – kan absorbere en yderligere belastning.

Jeg sendte samtidig en kopi til pressen.

På vegne af Mads Duedahl har jeg modtaget en oplysning fra regionen om modtagelse af min henvendelse, og at jeg vil modtage et svar snarest. Det er nu 14 dage siden, og jeg har ikke hørt noget endnu.

Til gengæld skriver man i pressen, at Mads Duedahl skriftligt har sendt en besvarelse til dem, hvor man siger, at nedlæggelsen af småskadeklinikken i Hobro vil betyde, at der kommer en mere ensartet struktur i regionens samlede akutte tilbud, og det vil gøre det lettere for praktiserende læger at henvise patienterne til rette sted.

Mads Duedahls svar (som i øvrigt også næves i regionens oplæg) er ikke noget svar på det der blev spurgt om. Man kunne lige så godt have svaret: 

Når regionen ikke vil have en Skadestue i Farsø, må der heller ikke være en småskadeklinik i Hobro.

For så vidt angår de praktiserende lægers henvendelse til akutmodtagelse har jeg lavet research i lægekredse som svarer, at man ikke har nogen problemer med at henvise, og man vil være ked af en lukning af småskadeklinikken i Hobro.

KONKLUSION på regionens oplæg:

1. Man sparer intet ved at lukke småskadeklinikken i Hobro – Tværtimod.

2. Man sender flere penge til Region Midtjylland frem for at bruge dem på sygehusvæsen i vores egen region.

3. Man belaster yderligere den i forvejen hårdt belastede skadestue i Aalborg. 

4. Praktiserende læger har igen problemer med at henvise til rette sted.

Kære regionsråd

Det her handler ikke kun om at nedlægge småskadeklinikken i Hobro. Det handler frem for alt om at have, og holde, så mange penge og patienter hjemme i forretningen Region Nordjylland som overhovedet muligt.

Tænk på det – Afgørelsen er let.
Med venlig hilsen
Støtteforeningen for Hobro Sygehus

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet