ForsideArdenSå er demens ugen skudt i gang

Så er demens ugen skudt i gang

- Annonce -

Så er demens ugen skudt i gang

Mandag den. 6. maj, som var første dag i demens ugen 2024, var der Erindringsbio i Kulturhuset i Arden. Ca. 45 deltagere havde glæde af tilbuddet. Man hyggede med gamle film klip, snak ved bordene om de minder filmene fremkaldte, sang og kaffe.

Arrangementet var kommet i stand, via et samarbejde mellem demens koordinatorerne i MFK og demens frivillig for Ældre Sagen i Arden.

Overskriften i år er: ”Ta` med afsted!” og sætter fokus på et mere demensvenligt kultur og fritidsliv. Alt for mange mennesker stopper med at gå til det de plejer, når de får sygdommen. Tænk hvis vi fra uge 19 og fremover kunne rykke sammen, og hjælpes ad med at gøre det lettere og mere trygt, for et menneske der får en demens sygdom, at fortsætte et aktivt fritidsliv.

Lige som mange andre steder i landet, vil frivillige for Ældre Sagen i Arden, i resten af uge 19, besøge foreninger, kirker, idrætshaller, og hvor det ellers giver mening at sætte plakater op om budskabet. Tale med de ansatte, med instruktører og meget gerne også tale med deltagerne til aktiviteterne.

Det er så lidt der skal til. F. eks. at udvise tålmodighed i køen. Hjælp til at holde styr på point. Hjælp til at huske hvor man plejer at mødes og hvornår. Og måske det vigtigste: Tålmodighed og forståelse på en dårlig dag.  

Demens symbolet ved Kulturhuset i Arden Foto: Privat
Demens symbolet ved Kulturhuset i Arden Foto: Privat

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler