ForsideMariagerSærlig Dagtilbud indstillet til at blive permanent i Smilehullet i Assens

Særlig Dagtilbud indstillet til at blive permanent i Smilehullet i Assens

- Annonce -

Særlig Dagtilbud indstillet til at blive permanent i Smilehullet i Assens

Udvalget for Børn og Familie i Mariagerfjord Kommune holder møde den 30. april 2024, hvor de vil behandle: Særlig dagtilbud.

På møde i Udvalget for Børn og Familie 4. april 2022 blev det besluttet at oprette en afdeling af Særlig Dagtilbud i Assens. Særlig Dagtilbud er et tilbud til børn med betydelig og varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse (§ 82 og § 83 i Barnets Lov). Den permanente placering af afdelingen skulle afvente beslutning om, hvorvidt der skulle bygges ny institution i Hadsund. 

Indstilling: Direktøren for Børn, Uddannelse og Arbejdsmarked indstiller til Udvalget for Børn og Familie: At Særlig Dagtilbud forbliver permanent i Smilehullet i Assens.

Sagsfremstilling

Særlig Dagtilbud har indtil 2022 været placeret på to forskellige adresser i Hobro. I forbindelse med åbningen af Børneuniverset i Hobro, blev disse to tilbud samlet i den nye institution. Der var imidlertid kun 16 pladser i Børneuniverset i forhold til de i alt 20 pladser i Rosenhaven og Vinkelvej. Samtidig var efterspørgslen efter pladser i Særlig Dagtilbud stigende, og der var fokus på den store kørselsopgave i forhold til børn fra den østlige del af kommunen. Derfor traf Udvalget for Børn og Familie i april 2022 beslutning om, at der midlertidig blev oprettet en afdeling af Særlig Dagtilbud i Smilehullet i Assens, samt at den endelige beslutning om, hvor Særlig Dagtilbud i den østlige del af kommunen skulle placeres skulle følge en afklaring af fremtiden for dagtilbud i Hadsund. 

Der er nu truffet politisk beslutning om, at der ikke bygges ny daginstitution i Hadsund, og hvis Særlig Dagtilbud skal flyttes til Hadsund, vil det kræve en væsentlig anlægsinvestering, som der i øjeblikket ikke er disponeret med. Det har desuden vist sig, at Særlig Dagtilbud er velplaceret i Assens, og der er skabt en god synergi både i forhold til resten af Smilehullet samt til specialområdet på skolen. Forvaltningen anbefaler derfor, at der træffes politisk beslutning om, at Særlig Dagtilbud forbliver på den nuværende placering i Assens. 

Økonomi
Hvis der træffes beslutning om, at Særlig Dagtilbud forbliver permanent i Smilehullet i Assens vil der ikke være yderligere økonomiske udgifter forbundet med det.

Hvis der træffes beslutning om, at Særlig Dagtilbud skal flyttes til Hadsund vil det kræve en anlægsinvestering.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet