ForsideMariagerfjordShelters og insekthoteller blev indviet på naturlegepladsen i Norup

Shelters og insekthoteller blev indviet på naturlegepladsen i Norup

- Annonce -

Shelters og insekthoteller blev indviet på naturlegepladsen i Norup

En gruppe frivillige har længe arbejdet på at etablere en naturlegeplads i Norup ved det nuværende Stadion. Det er lykkes at indsamle 1,4 mio. kroner gennem lokale og regionale fonde, og det store område begynder for alvor at tage form – Torsdag den 23. maj 2024 blev shelters og insekthoteller indviet. 

Gruppen, som består af Karina Jacobsen, Bjørn Scherbarth, Camilla Ramsing Bøhne, Louise Salling Bang, Henrik Blendstrup, Lise Jensen og Laura Holm, som alle er lokale borgere, der vil skabe skønne oplevelser i den smukke natur – for alle aldre. Det var med afsæt i Mariagerfjord Kommunes LUP-midler (lokal udviklingspulje) på 250.000 kr., at der kunne arbejdes videre med ambitiøse planer.

Gruppen har fået de 250.000 kroner til at vokse til 1,4 mio kroner 

I dag kunne formand Karina Jacobsen og flere andre fra gruppen så endelig løsne det røde bånd og officielt åbne for adgangen til områdets 2 nye sheltere, der er leveret ef FGU i Hobro og de mange elementer til den store insektby, der er opstået i samarbejde med Vindblæs Friskole og Børnehave.

Det er blandt andet Friluftsrådet og Svend Nielsen og Herdis Mygind Fond, der har bidraget med økonomi til elementerne omkring insekthotellerne og de flotte nye shelters, som er opstillet diskret i et hjørne på området og med en hyggelig bålplads foran sig. 

Den nye store legeplads mangler blot de sidste godkendelser, og vil blive taget i brug inden sommerferien. Hertil arbejdes der med en naturoplevelsessti og en cykelbane i et anlagt kuperet område midt på det tidligere Stadion. Det tidligere klubhus indgår også i projektet og er ved at blive omdannet med bl.a. offentlige toiletter, køkken og fællesrum.

Hele pladsen forventes at være færdig i løbet af i år.    

Shelters på Naturlegepladsen i Norup Foto: Mariagerfjordposten.dk
Insekthoteller på Naturlegepladsen i Norup Foto: Mariagerfjordposten.dk
Insekthoteller på Naturlegepladsen i Norup Foto: Mariagerfjordposten.dk
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler