ForsideMariagerSkøn efterårsdag i kastanje-toget

Skøn efterårsdag i kastanje-toget

- Annonce -

Små to hundrede passagerer tog i går søndag med veteranbanen ud i det smukke efterårsvejr for at samle kastanjer.

“Der var en rigtig god stemning i togene”, fortæller veteranbanens driftsbestyrer Katrine Blåberg Andersen. Togene gjorde ophold på stationerne i True og i Vester Tørslev, hvor der på perronerne vokser store gamle kastanjetræer. Og der var rigeligt med kastanjer til alle. Togpersonalet havde for en sikkerheds skyld medbragt poser, som blev uddelt til de rejsende, og alle poser blev fyldt til bristepunktet med de gyldne frugter.

“Det er dejligt at se, hvorledes tre generationer i fællesskab går i gang med indsamlingsopgaven og hygger sig med det”, fortsætter driftsbestyreren. Det videre arbejde foregår nu derhjemme i efterårsferien med at kreerer fantasifulde dyr og farverige efterårsdekorationer.

Gårsdagens rejsende forstod også at hygge sig på turen. Rigtig mange rejsende havde – til de to første tog – medbragt madkurven, som blev nydt undervejs i toget. I dagens to sidste tog var det eftermiddagskaffen, der var det store hit og ikke mindst de medbragte hjemmelavede kager.  Togpersonalet kunne berette om “det store sønderjyske kaffebord” rundt i vognene, hvor de rejsende også trakterede personalet i toget på alle herlighederne.

“Kastanje-togene kører igen tirsdag, torsdag og søndag i efterårsferien med afgang fra Mariager station kl. 10:50 og 14:10” slutter driftsbestyreren, “og jeg kan garantere, at der fortsat er masser kastanjer til alle. Dem går vi ikke ned på”

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler