ForsideMariagerfjordSommer, sol og et sikkert hjem: Hold indbrudstyven væk

Sommer, sol og et sikkert hjem: Hold indbrudstyven væk

- Annonce -

Sommer, sol og et sikkert hjem: Hold indbrudstyven væk

En tur væk fra de vante omgivelser er for mange opskriften på en velstrikket sommerferie. Der er dog en vis bekymring for at få ferien ødelagt af indbrud, det viser en ny medlemsundersøgelse, foretaget af landets største medlemsejede forsikringsselskab, LB Forsikring.

Ah, sommerferie! Endelig kan man pakke kufferten og drage mod sydens sol, sommerhuset eller en helt tredje feriedestination. Men selvom ferie burde være lig med afslapning, er der alligevel bekymringer, der hænger ved.

Næsten 20 procent svarer ja til spørgsmålet om, hvorvidt de undervejs på ferien tænker over risikoen for indbrud i hjemmet. Og det er ikke uden grund, da juli er højsæson for indbrud i hjemmet.

“Vi kan se i vores undersøgelse, at risikoen for indbrud er noget, der fylder hos vores medlemmer. Det kan derfor være en god idé at forberede sig på, hvad man selv kan gøre, inden man tager afsted på ferie. Man kan lave en aftale med sine naboer eller andre om, at de holder øje med ens bolig, mens man er væk. Derudover kan man lave nogle forebyggende tiltag for at sikre sin bolig,” siger Sune Bille Larsen, chef for Innovation, Forhindring & Forsikring i LB Forsikring.

Selvom bekymringerne for indbrud er til stede, svarer hver fjerde i LB Forsikrings medlemspanel dog, at de ikke gør noget ekstra for at holde indbrudstyvene væk, inden de tager på ferie.

”En helt oplagt ting er at dobbelttjekke, at alle døre og vinduer er ordentligt lukkede og aflåste. Man kan også sætte en dobbeltlås på kælderdøre eller andre indgange. Jo længere tid det tager at bryde ind, desto større er sandsynligheden for, at tyven dropper det,” siger Sune Bille Larsen.

Bekymringerne for indbrud hører dog ikke kun til ferieperioderne. Undersøgelsen viser, at der generelt er en bekymring for indbrud. Når LB Forsikring spørger til den almindelige bekymring, der ikke kun relaterer sig til indbrud i ferien, svarer næsten 80 procent, at de enten i mindre grad eller i nogen grad er bekymrede for indbrud. Kun 20 procent svarer, at de aldrig er bekymrede for indbrud.

Uanset om bekymringen for indbrud relaterer sig til ferie eller ej, har LB Forsikring en række gode råd til at undgå indbrud.

Gør det svært for tyven at bryde ind:
Lås dine terrassedøre og bagdøre, og gem nøglen væk, så tyven ikke kan låse sig selv ud.

Vælg en låsecylinder, der både er bore- og dirkefri.

Sæt vindueslåse på vinduerne.

Tjek, om vinduerne er bløde i bunden og i siderne.

Montér en forstærkning i karmen.

Sæt dobbeltlås på kælderdøre.

Få det til at se ud som om, at nogen er hjemme:

Hvis tyven tror, at der er nogen hjemme, er der større sandsynlighed for, at du ikke får besøg:
Sæt 2-3 tænd-sluk-ure op indenfor, og få dem til at tænde og slukke på forskellige tidspunkter. Du kan også købe smartpærer, der kan styres via en app. Du kan evt. også bruge en tv-simulator, som er et tv, der indeholder lysdioder, der skifter farve og ligner lyset fra et tv.

Rod lidt på værelserne. Frem med legetøj på gulvet, læg tøj på sengen i soveværelset, og lad tallerkner stå fremme på køkkenbordet.

Lav lidt rod i haven, fx med en fodbold på græsplænen.


Undgå, at tyven får arbejdsro i din have:
Lås din stige fast, og lås haveredskaber inde. Tyven vil gerne bruge dem.

Klip hækken, så den er maks. 1,6 m høj. Man skal kunne se over den. Ellers får tyven arbejdsro.

Er der buske eller træer, der gror op ad facaden? Klip dem ned, for tyven kan skjule sig bag dem.

Installér sensorlys udenfor, som tænder ved bevægelse.

Installér en alarm med både rumfølere og magnetkontakter på døre og vinduer.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

1 KOMMENTAR

 1. Kan man med rette há den tanke, at alle de tiltag vi gør os for at undgå undbrud – i virkeligheden er en form for skjult skat.

  Vi bruger penge på overvågning – kamera – sessorer – vagtværn etc. for hver især at forebygge indbrud.

  Vel egentlig fordi vi ved, at det politi vi pt. har, IKKE magter opgaven – indbrud på indbrud der aldrig bliver opklarret – er dét godt nok ?

  Måske bedre at bruge pengene på et effektivt politi til langt bedre opklarring og – dem der ikke kan gebærde sig efter landets love – ind bag lås og slå – i mange tilfælde gengangere som politiet kender ganske godt.

  Lidt forebyggende ferieophold på hotel tremmely så menigmand kan holde ferie UDEN bekymring for indbrud.

  I den virkelighed vi desværre befinder os i, – ja så er der over hele landet firmaer som lever ganske pænt af den utryghed der ligger bag køb af diverse aftaler med skikkerhedsfirmaer + indkøb af overvågnings udstyr – lamper der tænder med sessor – inde som ude – et tivoliland inden ferien.

  Overflødig industri:

  En industri der burde være helt overflødig, hvis vi mere målrettet gik
  efter gerningsmændene.

  Den mentale del:
  OG – så er der også den mentale del i kølvandet på et indbrud – den
  forringede livskvalitet der jo ikke kan gøres op i penge men måske i virkeligheden er det værste.

  Jeg er bekendt med folk der sælger deres huse i kølvandet på indbrud – de kan simpelt hen ikke være i deres hus efter et indbrud.

  SÅ – pengene til politi, større opklarring og dermed mindre brug for sikkerhedsudstyr .

  God sommer godtfolk :>))

  Ole Sand
  Fuglebakken 6
  9560 Hadsund

  sættenissen med ub

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler