ForsideMariagerSORA Inviterer til koncert i Mariager Kirke: Stemning, sang og samhørighed

SORA Inviterer til koncert i Mariager Kirke: Stemning, sang og samhørighed

- Annonce -

SORA Inviterer til koncert i Mariager Kirke: Stemning, sang og samhørighed

To af landets mest prominente pigekor har slået sig sammen med ambitionen om at blive Danmarks bedste kvindekor under navnet SORA. Sora betyder søster på latin og er et stærkt signal om det fællesskab og den samhørighed, der findes i et kor, og samtidig er ordet på finurlig vis AROS (det gamle navn for Aarhus) stavet bagfra.

Aarhus Pigekor, som i 2022 kunne fejre 20 års jubilæum, og EVE, som i 2003 kunne fejre 15 års jubilæum, har fra august 2023 slået kræfterne sammen og har store ambitioner i koret, som lige nu tæller ca. 55 sangere. Med et så stort og stabilt kor, bestående af dygtige unge sangere, er der mulighed for en meget større volumen og for at opføre satser og værker, som gør sig godt for mange stemmer.

SORAs repertoire består af både klassiske satser for kvindekor, nyere kompositionsmusik for kvindestemmer samt folkemusikalske satser fra Danmark, Norden og andre lande.

SORA hviler altså på tre hovedsøjler af både tradition, fornyelse og folkelighed, som publikum vil opleve til hver koncert. Centralt for koret er også at videreføre traditionen fra både Aarhus Pigekor og EVE, som begge har arbejdet og eksperimenteret med koncertoplevelsen.

Publikum vil ved koncerten i Mariager Kirke søndag d. 14. april kl. 15:00 opleve en varieret koncert med overraskende momenter, nye bekendtskaber, men også genkendelighed, og med koreografiske elementer og vekslen mellem det vilde og det inderlige, det smukke og det stærke.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet