ForsideHobroStaldpigerne Elin & Aniek byder velkommen på Hobro Dyrskue 2024

Staldpigerne Elin & Aniek byder velkommen på Hobro Dyrskue 2024

- Annonce -

Staldpigerne Elin & Aniek byder velkommen på Hobro Dyrskue 2024

Hobro Dyrskue er lige om hjørnet. Udstillere og dyr er igen klar til at lade land og by mødes under åben himmel til en festlig dag på dyrskuepladsen d.1. juni 2024 fra kl. 9-16. 

Med på dyrskuet har vi i år staldpigerne Elin på 12 år og Aniek på 9 år sammen med deres malkekøer Helle og Janni, da pigerne ønsker at bringe større samhørighed mellem land- og byliv. Pigerne har en brændende passion for malkekøer, og de har flittigt hjulpet deres mor i stalden siden de var helt små. 

Familien startede landbruget i Aalestrup for 18 år siden med 50 køer og køerne Helle og Janni er 2 ud af nu i alt 220 fleckuieh køer, som er at finde på den hyggelige lille gård i naturskønne omgivelser. Gården emmer af hjertevarme og det kan mærkes på dyrene.

Elin (På billedet) og Aniek giver deres malkekøer de bedste levevilkår, hvilket resulterer i længere levetid og højere malkeproduktion. Helle producerer 53 liter mælk dagligt, mens Janni producerer 48 liter Foto: Airview Danmark
Elin og Aniek (på billedet) har en brændende passion for malkekøer og har hjulpet deres mor i stalden siden at de var helt små. Foto: Airview Danmark

Elin og Aniek gør meget ud af at give dyrene de bedste levevilkår og de sørger dagligt for at køerne trives og har det godt. Den daglige omsorg og pleje gør at kørerne i gennemsnit lever 2,5 år længere. Foruden længere levetid giver trivslen også afkast på højere malkeproduktion, hvor Elins ko, Helle, dagligt producerer 53 liter mælk og Anieks ko, Janni, producerer 48 liter om dagen. 

Elin og Aniek håber på, at dette års dyrskue vil give indblik i hvor mælken i de danske kølediske kommer fra, og de vil i løbet af dagen stå klar til at vise Helle og Janni frem, når køerne skal malkes. Og skulle du som gængs dyreskuegænger genkende Helle og Janni fra tidligere år, er du ikke helt galt på den – køerne var nemlig med på dyrskuet for 6 år siden, da de endnu selv var kalve. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler