TAK

- Annonce -

TAK

Hendes Majestæt Dronningen abdicererHendes Majestæt Dronning Margrethe 2. har besluttet at frasige sig tronen. Frasigelsen vil finde sted den 14. januar 2024, som er 52-årsdagen for Dronningens tronbestigelse.

Samtidig vil Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overtage tronen som Hans Majestæt Kong Frederik 10. Efter et møde i Statsrådet vil statsministeren proklamere tronskiftet på Christiansborg Slot.

Dronning Margrethe 2. overtog tronen den 14. januar 1972 efter sin far, Kong Frederik 9., ved dennes død.

Efter tronskiftet vil Dronningen fortsat blive tituleret som Hendes Majestæt.

Nærmere oplysninger om programmet for tronskiftet følger på et senere tidspunkt.

Udtalelse fra statsministeren

Statsminister Mette Frederiksens reaktion på Hendes Majestæt Dronningens beslutning om at frasige sig tronen:

“Jeg vil gerne på hele befolkningens vegne rette en dybfølt tak til Hendes Majestæt Dronningen for hendes livslange dedikation og utrættelige indsats for Kongeriget.

Selvom pligten og hvervet som regent er gået i arv i mere end 1.000 år, så er det alligevel svært at begribe, at tiden nu er inde til et tronskifte.

Mange af os har aldrig kendt en anden regent. Dronning Margrethe er indbegrebet af Danmark og har gennem alle årene sat ord og følelser på, hvem vi er som folk og som nation.

I det nye år vil Kronprins Frederik blive udråbt til Konge. Kronprinsesse Mary vil blive Dronning. Riget vil få en ny regent og et nyt Kongepar. Alt det kan vi forventningsfuldt se frem til i visheden om, at de er beredte til ansvaret og opgaven.

Men i aften og i den kommende tid vil vi anerkende Dronningens ubestridelige betydning for Danmark, Færøerne og Grønland. Det gør vi med lige dele taknemmelighed og beundring.

Dronning Margrethe har gjort Kongeriget ære.”

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet