ForsideMariagerfjordTing der irriterer os mest ved cyklisters opførsel i trafikken

Ting der irriterer os mest ved cyklisters opførsel i trafikken

- Annonce -

Ting der irriterer os mest ved cyklisters opførsel i trafikken

Manglende tegn, musik i ørene og cyklister, der kører og hyggesnakker. Selvom vi danskere er glade for at cykle, så er nogle cyklisters adfærd ofte til stor irritation for deres medtrafikanter. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Med varmere vejr og flere lyse timer i døgnet er der igen udsigt til endnu mere trængsel på de danske cykelstier, når cyklerne bliver taget frem fra skuret og igen bliver et danskernes foretrukne transportmidler.  

Men selvom fyldte cykelstier er godt for klimaet og folkesundheden, så er cyklisternes adfærd i trafikken noget, der skaber stor irritation for medcyklister og andre trafikanter. Det viser en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige. I undersøgelsen svarer danskerne nemlig på, hvilken cykeladfærd der er mest irriterende på cykelstierne.  

For 19 procent af danskerne er det mest irriterende. når cyklister drejer uden at give tegn først. Det er dog tæt fulgt af 18 procent, der ikke kan holde ud, når folk cykler ved siden af hinanden på cykelstierne. På en tredjeplads mener 13 procent, at det mest irriterende er, når cyklister bruger deres mobiltelefoner. For Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige, tegner der sig et klart mønster.  

“Den adfærd, som generer de fleste, er adfærd, hvor der ikke bliver taget hensyn til medtrafikanter, hvad end det er på cykelstierne eller i biler på vejene. Forhåbentlig kan en undersøgelse som denne derfor være med til at minde folk om, at de altså sjældent, de er helt alene i trafikken, og at man bliver nødt til at tage hensyn på de travle cykelstier.”  

Udover sving, snak og mobiltelefoner på cykelstierne, så finder ni procent af danskerne det mest irriterende, når folk har musik i ørerne på cykelture.Og det potentielt manglende fokus i trafikken, er noget af det, der giver rigtig mange farlige situationer.  

“Vi ved, at uopmærksomhed i trafikken er en af de hyppigste årsager til ulykker, og det kan eksempelvis forekomme, hvis man hører høj musik eller cykler rundt med støjreduktion på sine høretelefoner. Fokus på trafikken og ens medtrafikanter er afgørende for den fælles gode oplevelse i trafikken, og det bør alle huske på – også når de sætter sig på cyklen,” lyder rådet fra Henrik Sagild.  

 Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.009 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i februar og marts 2023. 

Hvilken cyklist-adfærd irriterer dig mest på cykelstierne? 
Cyklister der bruger sin telefon håndholdt 13% 
Cyklister der har musik i ørerne 9% 
Cyklister der ryger cigaretter mens de cykler 2% 
Cyklister der cykler ved siden af hinanden 18% 
Cyklister der overhaler indenom 6% 
Cyklister der kører med høj hastighed fx på elcykel 7% 
Cyklister der ikke har en ringeklokke 4% 
Cyklister der stopper uden at give tegn 4% 
Cyklister der drejer uden at give tegn 19% 
Turister/folk der ikke er vant til at cykle eller El-løbehjul 4% 
Ved ikke 14% 

LÆS OGSÅ: Sparekassen Danmark er klar med bilmesse i Arden på lørdag – Kommer du?

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler