ForsideMariagerfjordUdvalgsformand: Tudetosset at det ikke kan lade sig gøre…

Udvalgsformand: Tudetosset at det ikke kan lade sig gøre…

- Annonce -

Udvalgsformand: Tudetosset at det ikke kan lade sig gøre…

Udvalget for Sundhed og Omsorg havde på udvalgsmøde den 6. december 2022 ønsket en orientering om social- og sundhedselevers (SOSU) muligheder for bibeskæftigelse samtidigt med uddannelsesforløbet.

– Vi har på udvalgsmødet fået en grundig orientering om de mange regler på området. Det er tydeligt, at den samlede løsning skal gå på 2 ben. På den ene side vil vi rigtig gerne gøre brug af det gode tilbud om bibeskæftigelse, som mange af vores elever tilbyder. Vi har brug for alle gode kræfter både nu og i en fremtid, hvor vi i endnu højere grad bliver udfordret på at skaffe den nødvendige arbejdskraft, fortæller udvalgsformand Jan Andersen og fortsætter:

– På den anden side skal vi også passe godt på vores elever, så de har tid og rum til at følge deres uddannelse på en god måde. Endelig har kommunen, som arbejdsgiver, en forpligtigelse til at leve op til gældende arbejdsmiljølovgivning og overenskomster. 

Udvalget har nu bedt administrationen om at evaluere på de nuværende rammer for bibeskæftigelse og vurdere, om der kan aktiveres et yderligere spillerum i forhold til timetallet for bibeskæftigelse.

Udvalgsformandens egen mening lægger han ikke skjul på:

– Jeg syntes, at det er tudetosset, at vi har arbejdskraft, der gerne frivilligt vil tage timer ved siden af deres elev-arbejde, men hvor arbejdsmiljølovgivning og overenskomster gør, at det ikke er muligt ved samme kommune, som hvor de er ansat som elev. I stedet kan elever tage til en anden kommune eller til en Regional-arbejdsplads og tage ekstra timer – Vi har i Mariagerfjord Kommune brug for ekstra hænder, timer og kan vi få nogle af dem af vores elever, der allerede er kendte hos borgerne og på arbejdspladserne, vil det jo i min verden, være en win win situation, slutter Jan Andersen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler