ForsideHadsundUnderstøttelse af hovedbyernes udvikling - ansøgning fra Hadsund Borger- og Håndværkerforening

Understøttelse af hovedbyernes udvikling – ansøgning fra Hadsund Borger- og Håndværkerforening

- Annonce -

Udmøntning af budgetaftale om understøttelse af hovedbyernes udvikling – ansøgning fra Hadsund Borger- og Håndværkerforening.

Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune holder møde den 18. januar 2023, hvor der blandt andet på dagsordenen er: Understøttelse af hovedbyernes udvikling – ansøgning fra Hadsund Borger- og Håndværkerforening.

I Mariagerfjord Kommunes budgetaftale 2023 er der opnået enighed om, at de fire hovedbyer Hobro, Hadsund, Mariager, Arden samt Kattegatkysten (Øster Hurup og Als) årligt skal understøttes økonomisk til videreudvikling af byerne.

‘Hadsund Borger- og Håndværkerforening’ har indsendt en ansøgning.

Indstilling

Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget:

1. At ansøgningen fra ‘Hadsund Borger- og Håndværkerforening’ behandles.

LÆS OGSÅ: Hadsund Håndværker og Borgerforening kalder til stiftende generalforsamling i nye lokaler

Sagsfremstilling

Økonomiudvalget godkendte 30.11.2022 proces og ansøgning for udmøntning af budgetaftale om tilskud til hovedbyernes udvikling. Sagen er vedhæftet som bilag.

‘Hadsund Borger- og Håndværkerforening’ har indsendt en ansøgning. Ansøgning, foreningens vedtægter samt foreningens ansøgning til budget 2023 er vedhæftet som bilag.

Administrationen bemærker følgende i forhold til ansøgningens indhold, når dette matches med byrådets ambitioner og krav til brugen af det afsatte budgetmidler:

  • At der ikke er overensstemmelse mellem ‘Hadsund Borger- og Håndværkerforenings’ formål jævnfær foreningens vedtægter og budgetaftalens kriterier for organisering. Det eksempelvis i forhold til kriteriet om, at foreningen selv skal tage initiativer i forhold til udvikling af byerne og i denne sammenhæng agere talerør samt samlings- og koordineringspunkt over for kommunen.
  • At de opstillede kriterier forudsætter en organisering i de enkelte byer med en fælles overbygning på kommunens foreninger i form af et Byforum. Det fremgår ikke tydeligt af foreningens vedtægter, hvem der kan blive medlem af foreningen, samt hvilke foreninger ‘Hadsund Borger- og Håndværkerforening’ repræsenterer.

Økonomi

I budgetaftale for budget 2023 og overslagsårene 2024-26 er der årligt afsat følgende beløb til de enkelte byer:
· Hobro: 400.000 kr.
· Hadsund: 400.000 kr.
· Mariager: 200.000 kr.
· Arden: 200.000 kr.
· Kattegatkysten (Øster Hurup/Als): 100.000 kr.

Midlerne findes hos de afsatte midler på anlægskontoen til Udviklingsprojekter – Midtbyplaner.

‘Hadsund Borger- og Håndværkerforening’ ansøger om 400.000 kr.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler