ForsideMariagerfjordUngdomsrådets Dag 2023: Stedet, hvor unges ord møder handling

Ungdomsrådets Dag 2023: Stedet, hvor unges ord møder handling

- Annonce -

Ungdomsrådets Dag 2023: Stedet, hvor unges ord møder handling

Hvordan opnår man indflydelse som ung? Og hvordan bygger man noget stort? Det var nogle af de spørgsmål, som unge fra Mariagerfjord diskuterede til Ungdomsrådets Dag den 12. december 2023.

Ensomhed, karakter- og forventningspres er alt sammen med til at påvirke folkeskoleelevers trivsel. Udfordringerne er stigende, og tal fra Børns Vilkår samt Børne- og Undervisningsministeriet viser, at stadig flere unge mistrives. Til Ungdomsrådets Dag 2023, som blev afholdt af Mariagerfjord Ungdomsskole i Hobro Idrætscenter, skulle deltagerne derfor udarbejde udkast til kampagner for et selvvalgt emne under temaet unges trivsel.

Ungdomsrådets Dag den 12. dec. 2023 Foto: Privat

Inviteret var elevråds for- og næstformænd fra alle kommunes skoler, og de deltog alle aktivt i debat og samtaler om, hvordan man sætter øget fokus på at skabe bedre trivsel for unge. På trods af, at temaerne er utrolig komplekse, så bidrog de deltagende til, at unge stemmer i fremtiden vil blive hørt endnu mere tydeligt i Mariagerfjord Kommune.

Efter arbejdet med trivselskampagnerne samt et indblik i kommunes demokratiske processer, og hvordan man som ung gør sin indflydelse gældende. Vendte fokusset mod hvordan man som ung kan bidrage til etablering at et stort projekt. Deltagerne prøvede kræfter med organisering og planlægning af et nyt stort projekt, Ungefest, som første gang afholdes 12. april 2024 i Hadsund.

Ungefest er et nyt koncept skabt i samarbejde mellem Mariagerfjord Ungdomsskole, SSP og Hadsund Hallerne, som har til formål at sætte fokus på et positivt festmiljø uden alkohol. De unge bidrog med ideer og sparring i forhold til forplejning, tema, aktiviteter samt indretning. Der blev debatteret spændende perspektiver om alt lige fra lige muligheder for deltagelse til hvilken musik der danses bedst til. Fælles for alle ideer og forslag er, at de alle vil blive taget i betragtning næste gang der afholdes møde i planlægningsgruppen for Ungefest 2024.

Hos Mariagerfjord Ungdomsskole er man utrolig glad for det store engement samt skolernes samarbejde fortæller viceungdomsskoleinspektør Jens Amtoft, som selv deltog på dagen, “Det var en kæmpe fornøjelse at opleve de unges energi, og det er tydeligt, at der er en stor vilje til at bidrage til bedre forhold for alle kommunes unge. Derudover skylder vi en stor tak til kommunes skoler. At afholde Ungdomsrådets Dag kræver stort samarbejde fra skolerne, og derfor er vi utrolig glade for at vi måtte låne eleverne.”

Ungdomsrådets Dag den 12. dec. 2023 Foto: Privat

Fælles for alle emner på Ungdomsrådets Dag 2023 er, at intet af det der blev arbejdet med slutter på dagen. I de kommende måneder vil Mariagerfjord Ungdomsskoles Ungdomsråd arbejde videre med en trivselskampagne, hvor det endelige mål er, at få kampagnen spredt rundt på alle kommunes skoler samt ungdomsklubber.

At arbejdet ikke er færdigt glæder også Ungdomsrådet. Det fortæller Maja Tøth som er elevrådsformand på Mariager Skole samt medlem af Ungdomsrådet, “Det var en utrolig lærerig dag, og det var fedt, at man som ung bliver en del af noget større. Nu bliver det spændende at fortsætte arbejdet i Ungdomsrådet”.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet